2010-08-05 18:47:51• hírek • Póti Orsolya

Középkori tábor Besztercén

Besztercében 2007 óta rendeznek különböző középkori fesztiválokat. Idén is sor kerül egy látványos középkori táborra, melynek keretén belül fellép Európa egyik legnépszerűbb medievális-szimfonikus metált játszó együttese, a németországi Haggard.

Beszterce a hét szász középkori város egyike, mely majdnem Erdély szívében található. Vára a Történelmi Épületek Listáján található, mely jellegzetes középkori szobrokat, épületeket és utcákat foglal magába. A város 2007 óta a medievális rendezvények és fesztiválok egyik legfontosabb központja lett.  Idén augusztus 13-15. között rendezik meg a Heidenfeldi szabadidőközpontban a látványos besztercei középkori tábort.

A fesztivál augusztus 14-én éri el tetőfokát, mivel a rendezvényen fellép Európa egyik legnépszerűbb középkori szimfonikus metált játszó zenekara, a németországi Haggard, mely saját repertóriumából előadott dalokkal varázsolja közönségét a középkori világba. A tizennyolc tagból álló együttes első alkalommal lép fel Romániában, egy igazi középkori fesztivál keretén belül. A rendkívüli együttest a debreceni Bordó Sárkány Régizene Rend nyitja meg, mely a Haggard tagjainak külön kérésére lép fel. A dudásokból és dobosokból álló alakulat  XI.-XIV. század közötti német, spanyol, magyar és makedón zenét fog előadni.


A németországi Haggard zenekar
A németországi Haggard zenekar


A romániai Trooper együttes augusztus 13-án, pénteken adja elő a Vlad Tepes című rockoperát, és a fesztivál utolsó napján a magyarországi VAN együttes szórakoztatja a közönséget. A rendezvény mindhárom napján középkori táncok, harcok, lovag-bemutatók és más érdekes  középkori előadások várnak a látogatókra.

A rendezvény a Középkori Beszterce Kulturális Egyesület, a város Polgármesteri Hivatala és a Román-Ír Kulturális egyesület együttműködésével jön létre. A jegyek megrendelhetők elővételben az eventim.ro oldalán. Augusztus 13-án és 15-én a belépőjegy ára 10 lej, míg augusztus 14-én a Haggard koncert napján elővételben 60, helyszínen pedig 70 lejbe kerül.

További információért látogass el a rendezvény honlapjára.



 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: