2010-10-15 16:05:49• hírek • Szatmar.ro

Közelednek a gólyabálok és picuravatók

Már zajlanak a gólyabálok előkészületei a szatmárnémeti középiskolákban.

Tanévkezdés után minden középiskolában megkezdődik a lázas készülődés a gólyabálra. A legtöbb tanintézményben éves tervet készítenek a diáktanácsok tagjai arról, hogy milyen rendezvényekkel készülnek a tanév során. Ezek a listák többnyire a gólyabállal kezdődnek, sok helyen pedig már a „nagy nap" időpontját is kitűzték és az előkészületek is megkezdődtek.

A Hám János Római Katolikus Teológiai Iskolaközpont már kitűzte a gólyabál pontos időpontját: ők október 22-én köszöntik az iskola „gólyáit".

Az új iskolai év kihívásokat rejt magában az ötödik osztályba lépő diákoknak is, ezért az általános iskolások, V-VIII. osztályosok számára is ünnepséget rendeznek az iskolaközpont épületében, míg a IX-XII. osztályosok gólyaavatójára a Szent Alajos Konviktusban kerül sor.

Immár nyolc éve hagyomány a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban, hogy az elemi padokból kilépő, az iskolába frissen érkezőket ünnepséggel, Picuravatóval fogadják be a kölcseys diáktársadalomba. Az iskola legkisebbjeinek ünnepségére egyelőre megfelelő helyszínt keres az iskola, de várhatóan a november 17-i gólyabálhoz közeli időpontban szervezik meg. A kilencedikes gólyák avatójára a Szakszervezetek Művelődési Házában kerül sor, ahol természetesen nem maradnak el a vidám vetélkedők és a szépségverseny sem.

A Református Gimnázium diáksága november 18-án, csütörtökön délután ünnepli az új diáktársakat: elsőként az ötödikes picurokat, majd a kilencedikes gólyákat. A hagyományokhoz híven, ünnepséggel és különböző vidám, tréfás jelenetekkel mutatkoznak be az új tanulók, majd megválasztják a 2010/2011-es tanév legszebb gólyáit.


A legutóbbi Kölcseys gólyabál szépségversenyének nyertesei
A legutóbbi Kölcseys gólyabál szépségversenyének nyertesei


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: