2013-12-09 16:40:50• hírek • Kocsis Zoltán

Közel száz kilométer utat modernizálna a megyei tanács

„Az utóbbi hónapok legfontosabb két határozatát hagytuk most jóvá", jelentette ki Mircea Govor, a Szatmár Megyei Tanács alelnöke, miután a testület a hétfői rendkívüli tanácsülésen jóváhagyta a DJ108M és a DJ108M megyei utak modernizálásának technikai-gazdasági mutatóit.

„Végre vége a kátyúzásoknak és igazi felújításba kezdhetünk", tette hozzá Govor. Ennek ugyanis már csak „egyetlen apró akadálya" van: a kormány bevegye a két útvonalat a Helyi Fejlesztések Országos Programjába (PNDL). Adrian Stef tanácselnök és Govor azonban biztosította kollégáit és a sajtó képviselőit: ez meg fog történni.

A határozat szerint a DJ108M jelzésű megyei úton a Tasnád - Tasnádszántó - Érkőrös - Érdengeleg - Érendréd - Iriny - Pórtelek - Vezend - Mezőterem - Nagykároly - Kálmánd - Újkálmánd útvonalon 52,1 kilométeren, a DJ108L megyei úton pedig a Tasnád - Csög - Érszentkirály - Királydaróc - Piskárkos - Krasznaterebes - Vadaspuszta útvonalon 35,3 kilométeren újítják majd fel teljesen a műutat. A technikai-gazdasági mutatók szerint egy kilométer megépítése megközelítőleg 1,3 millió lejbe kerülhet.

A tanácsülést követő sajtótájékoztatón Stef elmondta, mihamarabb szeretnék elkészíteni a Szatmárpálfalva - Amac - Homoród - Béltekhodos - Nagyszokond - Szakasz útvonal felújításának terveit. Ezáltal sikerülne csökkenteni a Bükkalja térségének viszonylagos elszigeteltségét. Emlékeztetett arra is, hogy a Tasnád - Margitta útvonal rehabilitálása immár a közbeszerzési licit előtt áll.

Mindezzel azonban még nem érnek véget a megyei tanács az infrastruktúra bővítésével kapcsolatos elképzelései. Az Európai Unió 2014-2020-as költségvetési időszakában Románia által lehívható összegekből szeretnék felújítani, illetve megépíteni a Szatmárpálfalva - Erdőszáda, a Hadad - Bogdánd - Korond - Nántű - Krasznabéltek, valamint a Remetemező - Színérváralja - Avasújváros - Ráksa útvonalakat. Utóbbi magában foglalna egy Szamos-hidat is valahol Remetemező magasságában.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: