2013-04-26 17:17:09• hírek • Póti Orsolya

Közel száz diák lépett fel a Tavaszi fesztiválon

Germán Péter hegedűművész emlékére rendezett zene- és képzőművészeti vetélkedőt első alkalommal az Aurel Popp Zene- és Képzőművészeti Líceum. A zene szakos diákok április 26-án mutatták be tehetségüket szakmai zsűri előtt.

A szatmárnémeti Aurel Popp Zene- és Képzőművészeti Líceum április 25-27. között szervezte meg a Tavaszi fesztivált a III-XII. osztályos, zene és képzőművészet szakos diákok számára. A rendezvény csütörtökön zeneelméleti vetélkedővel vette kezdetét, majd megnyílt az a versenykiállítás, amelynek keretében az iskola logóterveit mutatják be a diákok.

A pénteki napon a zene szakos diákoké volt a főszerep, ugyanis ők mérkőztek meg három kategóriában. Délelőtt a IX-X. osztályosok, 12 órától a III-IV. osztályos tanulók, őket követően pedig az V-VIII. osztályosok mutatták be tehetségüket a Bartha Gyöngyi, Barsan Maria, Boros Marius, Sabo Marcel, Schönpflug Enikő és Manfrédi Annamáriából álló zsűri előtt.

A diákoknak két-három rövid művet kellett előadniuk zongorán, hárfán, hegedűn, dobon vagy fúvós hangszeren, de voltak olyanok is, akik énekeltek. A három kategóriában megrendezett zenevetélkedőre összesen 89 diák jelentkezett és közel nyolcvanan küldtek be logóterveket a kiállításra - tudtuk meg a szervezőktől.

A vetélkedők legjobbjait a szombat délelőtti záróünnepség keretében díjazzák, amely 10 órától veszi kezdetét a líceum Jean Monnet teremben. A gálán jelen lesz dr. Fátyol Rudolf is, a rendezvény fővédnöke is.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: