2013-04-23 13:22:32• hírek • Póti Orsolya

Zene- és képzőművészeti versenyek az első Tavaszi fesztiválon

Első alkalommal szervez Tavaszi fesztivált a szatmárnémeti Aurel Popp Zene- és Képzőművészeti Líceum a III.-XII. osztályos diákok számára. A rendezvény megnyitó ünnepségére április 27-én kerül sor a tanintézmény Jean Monnet termében.

Zeneelméleti versenyre, verseny-kiállításra és előadói versenyekre kerül sor annak a rendezvénynek a keretében, amelyet a szatmárnémeti Aurel Popp Zene- és Képzőművészeti Líceum szervez április 25-27. között. A Tavaszi fesztiválról Manfrédi Annamária főszervező, a tanintézmény aligazgatónője számolt be április 23-án sajtótájékoztató keretében.

A rendezvény kizárólagos támogatója a németországi Peter Franz German Alapítvány, amelynek célkitűzése a fiatal szatmári művészek, alkotók felkarolása és tevékenységének támogatása.

German Péter az Aurel Popp Zene- és Képzőművészeti Líceumban végzett hegedű szakon. A kolozsvári Gheorghe Dima Zenekonzervatórium elvégzése után a szatmári Dinu Lipatti Filharmóniában tevékenykedett, mint hegedűs, később a Baden-Baden Philharmonie koncertmestere és a SWR Symphonieorchester Baden-Baden und Freiburg állandó tagja, ahol zenésztársaival egy jótékony célú alapítványt hoz létre.

A művész halála után az alapítvány számtalan kottát, hangszert adományozott és egy alaptőkét, aminek a kamatából lett finanszírozva az április 25-27. között zajló fesztivál-verseny, amelyet az ő emlékére szerveznek III-XII. osztályos diákok, úgy a zene, mint a képzőművészeti tagozaton tanulók számára.

A Tavaszi fesztivál április 25-én, csütörtök délután 17 órától ünnepélyes megnyitóval és kiállítással veszi kezdetét a művészeti líceum Jean Monnet termében. Szintén csütörtökön, a megnyitó előtt rendezik meg a zeneelméleti versenyt a benevező diákok számára.

Pénteken 9.30 órától a IX-XII. osztályos, zene szakos diákok előadói versenyére kerül sor és a képzőművészet szakosok versenykiállítását is megrendezik. Ugyancsak pénteken, 12 órától a III-IV. osztályosok mutatják be zenei tehetségüket, 16 órától pedig az V-VIII. osztályosok előadói versenyére kerül sor.

A Tavaszi fesztivál keretében szervezett versenyek legjobbjait a szombat délelőtti díjátadó ünnepség keretében díjazzák, amely 10 órától veszi kezdetét a Jean Monnet teremben. A szervezők szeretettel várnak minden érdeklődőt az eseményre.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: