2012-07-31 15:06:15• hírek • Póti Orsolya

Közel 8 tonna holmi gyűlt a ruhagyűjtőtartályokba

A szatmári egyházmegyében közel negyven, a Szatmári Caritas Szervezet által fenntartott ruhagyűjtő tartály áll a lakosság rendelkezésére. A konténerekre egyre nagyobb az igény, ugyanis minden alkalommal rengeteg ruha, cipő és egyéb öltözködési kiegészítő gyűl ezekbe.

Legutóbb a szatmárnémeti és az erdődi konténerekből összesen 6.000 kilogramm használt ruhát szedtek ki, míg a károlyi és kálmándi konténerekből 1.900 kilogramm ruhát gyűjtöttek.

A szatmári szervezet vezetőségének tapasztalatai szerint, nagy sikernek örvend az egy évvel ezelőtt indított ruhagyűjtési akció, hiszen az elmúlt időszakban Szatmárnémeti mellett még számos más településbe helyeztek ki gyűjtőtartályokat.

Mint megtudtuk az egyházmegyében közel 40 ruhagyűjtő konténer áll a lakosok rendelkezésére, és egyelőre ezek számát nem bővítik, csak ezek helyét változtatják a lakosok igényének megfelelően.

Szatmárnémetiben a kihelyezett konténerek már több mint 11 helyen elérhetők. Az állandó és a „vándorkonténerek" mellett olyan nagyobb cégekhez is kihelyeztek tartályokat, mint az Autonet Kft. és a Dräxlmaier. Gyűjtőkonténerek találhatók jelenleg a Titulescu téren, a Május 14. téren, a Sanataţii utcán, a Károlyi úton, az Universului sétányon, a Neajlov sétányon, a Lucian Blaga sugárúton, a Ganea utca sarkán, a Nagypiac környékén, a Golescu utcai buszmegállóban, a Closca sugárúton, az Interex áruház mellett, a Billa áruház mellett, a Real bevásárlóközpont környékén és a Batizi úton.

Szatmár megyében még Nagykárolyban, Mezőfényen, Kálmándon és Erdődön találhatók konténerek, de már Máramaros megyében - Nagybányán és Máramarosszigeten - is láthatóak ilyenek.

A Szatmári Caritas célja, hogy tudatosítsa a lakosságban, hogy a megunt vagy már nem használt holmik nagy segítséget jelenthetnek a rászorulók számára, mindezek mellett pedig az akcióval hozzájárulnak az emberek környezettudatos életmódra való nevelésében is.

A használható ruhákat és cipőket a szervezet önkéntesei szétosztják kedvezményezettjeik között, a rossz minőségű holmikat pedig nyersanyagként értékesítik. A befolyt összeget a különféle szociális tevékenységeikbe fektetik be.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: