2011-07-15 11:30:16• hírek • Póti Orsolya

Eddig közel 4.700 kg holmi gyűlt a konténerekbe

Körülbelül három héttel ezelőtt új akciót indított a Szatmárnémeti Caritas Szervezet a rászorulók megsegítésére. A szervezet munkatársai olyan gyűjtőkonténereket helyeztek ki a város különböző pontjába, amelybe a lakosok feleslegessé vált ruháikat, cipőiket tehették be, így segítve a rászorulókat.

Mint megtudtuk az akció rendkívül sikeres, ugyanis a szervezet munkatársainak hetente több alkalommal is üríteniük kell a konténereket, hiszen egyre többen szabadulnak meg ezen a módon a feleslegessé vált holmiktól.

Fazekas Csilla, a Szatmárnémeti Caritas sajtószóvivője a Szatmár.ro-nak elmondta: eddig közel 4700 kilogramm cipő és ruhanemű gyűlt össze, és továbbra is várják az adományokat.

A külföldi segélyszervezeteknél már évek óta bevált szokás, hogy minden fölösleges dolgot értékként kezelnek és továbbhasznosítanak. Az értékesítés e módja nálunk még újdonságnak számít, de már korábban igénye volt erre a módszert, és mint kiderült beválik.

Az akció kezdetekor a város kilenc pontjába helyeztek ki gyűjtőkonténereket, és ettől a héttől a Real Bevásárlóközpont előtt is megtalálják a lakosok a fehér tárolót. További konténerek találhatók még a Május 14. Téren, a 16-os lakónegyedben a Sanatatii úton és az Univeruslui sétányon, a 14-es lakónegyedben a Neajlov sétányon, a Lucian Blaga sugárúton, a Nagypiac környékén, a Closca sugárúton, az Interex áruháznál és a Billa áruháznál.

A szervezők az akciót folyamatosan működtetik: a konténerek még hosszú ideig a lomtalanítani és segíteni vágyók rendelkezésére állnak.


A Szatmár.ro -t megtalálod a Facebook-on is. Like-old a Szatmár.ro-t és nézz még több fotót.



Hetente többször is űrítik a konténereket a Caritas önkéntesei
Hetente többször is ürítik a konténereket a Caritas önkéntesei


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: