2012-02-27 09:20:26• hírek • Szatmár.ro

Korszerű szemészeti rendelő a West Medica Klinikán

Dr. Dohi Orsolya 1999-ben végzett a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti egyetem általános orvos karán, majd szemészeti szakképzését Bukarestben szerezte. 2006-tól Szatmárnémetiben dolgozik szemész szakorvosként, a West Medica alkalmazásában.
Dr. Dohi Orsolya 1999-ben végzett a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti egyetem általános orvos karán, majd szemészeti szakképzését Bukarestben szerezte. 2006-tól Szatmárnémetiben dolgozik szemész szakorvosként, a West Medica alkalmazásában.

A szemészet egyike a legrégebbi orvosi diszciplínáknak. Már a középkorban elkészül az első szemüveg, a XIX. században lerakják a modern kori szemészet alapjait, ma pedig a szemészet a mikrosebészeti technikák úttörője. A következőkben dr. Dohi Orsolya, a szatmárnémeti West Medica szemész szakorvosa enged betekintést a klinika által nyújtott vizsgálati és kezelési lehetőségekbe.

A látás folyamatának minden állomásán - kezdve már a szemet védő anatómiai képletektől, így a szemhéjtól - a látószerv minden része sérülékeny, és a legkülönfélébb megbetegedések fenyegetik. Ezért a szemet lehetőség szerint védeni, kímélni kell, illetve a látást érintő legkisebb elváltozásokat sem szabad elhanyagolni - véli Dr. Dohi Orsolya, aki 1999-ben végzett a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti egyetem általános orvos karán, majd szemészeti szakképzését Bukarestben szerezte. 2006-tól Szatmárnémetiben dolgozik szemész szakorvosként, a West Medica alkalmazásában.

„Kihívásnak tűnik számomra a szemet érintő betegségekkel foglalkozni, hiszen legféltettebb érzékszervünk a látás. A szem felépítése és működése nagyon bonyolult, de legalább annyira lenyűgöző is" - mondta el a szakorvosnő.

A West Medica szemészeti rendelője az egyszerű szűrővizsgálatoktól a komplexebb kivizsgálásokig a betegek rendelkezésére áll. Az ide betérők térítésmentes ellátásban részesülnek, ugyanis a klinika szerződéses viszonyban áll az Egészségbiztosító Pénztárral. A műtéti beavatkozásokat illetően a lehetőségek egyenlőre korlátozottak, de a bonyolultabb esetek ellátására, a rendelő szakorvosai a megfelelő intézményekbe irányítják a pácienst.

A klinika vezetősége a jövőben a szemészeti rendelő felszerelésének bővítésére is összpontosít, azért, hogy a diagnosztikai és képalkotó eljárásokat az európai standard szintjére emeljék.

A rendelő jelenleg két váltásban, délelőtt (8.00-13.00 óra között) és délután (13.00-18.00) is működik. Mivel az ingyenes ellátást feltételező, egészségbiztosítói pénztár által támogatott vizsgálatok száma korlátozott, ezért szükséges az előzetes időpont egyeztetés. Ennek megfelelően a páciensek ingyen részesülhetnek olyan minőségi szemészeti szakellátásban, amiért más szakrendelőkben fizetniük kell.

A West Medica Klinika Szatmárnémetiben a Károlyi út 3 szám alatt található, további információ és előjegyzés személyesen az intézmény székhelyén vagy  a 0261-769725  és a 0261-769788-as, illetve a 0361-409222-es telefonszámon kapható.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: