2012-09-06 12:42:02• hírek • MTI

Konyhai ételkiemelővel fogott életveszélyes kígyót

Konyhai ételfogóval fogott a kertjében életveszélyes kígyót egy nő Nagy-Britanniában és tett azután bonbonos dobozba anélkül, hogy tudta volna, a világ egyik leghalálosabb hüllőjével van dolga.

Az 57 éves Kath Forster a mindössze 30 centi hosszú, fűrészpikkelyű viperát (Echis pyramidum) egy ládában találta egy indiai palaköteg szomszédságában. A tetőfedőanyagot verandaépítéshez rendelték.

A nagymama nem rettent meg a parányi, ám annál veszélyesebb hüllőtől, bement a konyhába, megragadott egy ételkiemelő fogót - amely lényegében hatalmas csipesz - meg egy üres csokisdobozt, visszatért a viperához és - mint később mondta: a tévében látott módon - az ételfogót a kígyó "nyakánál", mármint közvetlenül a feje mögött összecsippentve a viperát higgadtan foglyul ejtette, a dobozba csukta, majd pedig értesítette az állatvédelmi hatóságot.

Az asszony megdöbbent, amikor szakértőktől megtudta, hogy mit is fogott. A szóban forgó viperafajta egyetlen harapása is halálos, mérgének nincs ellenszéruma, évente mintegy tízezer ember halálát okozza Ázsiában és Afrikában.
A derbyshire-i Dronfieldben élő Forster mindazonáltal továbbra sem félénk, mint mondta, újból megfogná a kígyót - adta hírül a The Sun című brit lap.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: