2008-04-09 20:37:40• hírek • Anna Szelényi

Nagymamáink csodaszerei

szepsegAz alábbi tippek segítségével csodaszéppé varázsolhatod bőrüdet és még a pénztárcádat is megkíméled!
Ha félsz attól, hogy a kozmetikai termékek veszélyes kémiai anyagokat tartalmazhatnak, vagy egyszerűen a természetes kozmetikai termékek híve vagy, akkor próbáld ki a nagymamáink idejéből való csodaszereket.


Szőlős maszk fáradt bőrre

Egy habbá vert tojásfehérjét keverj össze egy fél citrom levével, valamint egy kanál szőlőlével. Vidd fel az arcodra, hagy hatni 20 percig, majd bő vízzel öblítsd le.

Karikás szemekre kamillainfúzió

Helyezz egy negyed liter forrásban levő vízbe egy marék kamillát, és hagy pár óráig állni. Márts az így kapott folyadékba egy vattakorongot és tarts a szemeden pár perc erejéig.

Bőrradír száraz kezekre

Keverj össze egy marék cukrot egy kanál mandulaolajjal. Dörzsöld be jól a kezedet ezzel a keverékkel, majd öblítsd le meleg vízzel.

Korpásódás elleni maszk

Két evőkanál olívaolajt keverj össze egy marék csalánnal. Vidd fel a fejbőrre vigyázva arra, hogy ne fedje be a hajszálakat. Hagyd hatni egy negyed órát, majd bő vízzel öblítsd le.

Arctisztító tonik

Szükséged lesz egy narancsra és egy citromra. Távolítsd el a héjukat és az alatta levő réteget, majd helyezd bele egy negyed liter forrásvízbe és hagy benne pár óráig. Az így kapott szert használd reggel és este arctisztításra.

Sminkeltávolító

Ez a keverék minden bőrtípusra használható. Keverj össze egy kanál mézet, 20 cl ásványvízzel és 20 cl tejjel. Használd minden este lefekvés előtt.

Feszes mellek

Egy flakonba keverj össze 20 cl édes mandulaolajat egy marék százszorszéppel és hagy érni körülbelül egy hétig. A határidő lejárta után szűrd le a készítményt és masszírozd át melleidet vele.


Sz. A.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: