2008-10-12 05:17:42• hírek • Szatmar.ro

Koeman nyerte a holland csatát

A jobb és a szerencsésebb magyar csapat megérdemelt győzelmet aratott Albánia fölött.

Erwin Koemannak, a magyar labdarúgó-válogatott holland mesterének a harmadik tétmérkőzésére került sor a csapat kispadján és egy döntetlen (Dánia) és egy vereség (Svédország) után az első győzelem megszerzése volt a cél Albánia ellen.

Az ellen az Albánia ellen, amely a két csapat eddig találkozóin mindháromszor vesztesen hagyta el a pályát, ráadásul gólt sem szerzett. Ugyanakkor az utolsó mérkőzés nem a közelmúltban volt, hanem 1950-ben, és ugye akkor más súlya volt a magyar focinak. Rossz hír volt a válogatott híveinek, hogy a csapatkapitány Gera Zoltán eltiltás miatt nem léphetett pályára a találkozón. A mérkőzés érdekessége, hogy mindkét csapat kispadján holland szakember ül: a magyar csapat kispadján Erwin Koeman, az albánokén Arie Haan.

A mérkőzést a magyar csapat kezdte jobban, birtokolta is a labdát, de komoly helyzet a vendégek előtt adódott, amikor Erjon Bogadni 17 méterről leadott lövését Fülöpnek kellett hárítania. Ezt követően folytatódott a magyar fölény, ami azonban tökéletesen meddőnek bizonyult, egy Halmosi lövésen kívül több veszély nem fenyegette Arian Beqaj kapuját. Sőt, Ervin Skela a 36. percben egy húsz méteres szabadrúgást követően Fülöp kapujának a felső lécét találta el. A félidő végén aztán megszületett az első magyar helyzet is, de Bognár remek betörése után túl sokat várt a lövéssel, lehetőséget adva ezzel a védőknek, hogy visszaérjenek.

Hiába volt az első félidőben tehát többet a labda a magyar csapatnál, a remekül védekező albánok minden mélységi hazai passzt lekapcsoltak, így nem igazán alakított helyzetet a Koeman-legénység. A 49. percben aztán Huszti tört be az ellenfél védelme mögé, remekül középre ívelt labdáját pedig Torghelle fejelte a hálóba. A találat után az albán csapat elbizonytalanodott, az addig remekül záró védelme pontatlanná vált, aminek következtében a hazaiak egyre több veszélyes akciót tudtak vezetni. Főleg a bal oldal volt nagyon aktív, ahol az egyaránt ballábas Dzsudzsák, Halmosi és Huszti okozott többször is pánikot, a beadásokra rendszerint Torghelle érkezett, aki előbb két ízben is fejjel volt pontatlan, majd ballal tüzelt fölé. Fülöpnek nem sok dolga volt, de hogy izgulnivalója se legyen, arról Buzsáky és Juhász gondoskodott a 81. percben: a Queen's Park Rangers középpályása remekült ívelt be egy szögletet, az Anderlecht védője pedig pontosan bólintott Beqaj kapujába.

A 83. percben Ansi Agolli révén az albánok ismét eltalálták a felső kapufát, de az eredmény már nem változott. A magyar csapat, a második félidei játékának köszönhetően, otthon tartotta a három pontot a szervezetten védekező, de a gól után elbizonytalanodó albán csapat ellen.

Magyarország- Albánia 2-0

Magyarország: Fülöp Márton - Szélesi Zoltán, Vanczák Vilmos, Juhász Roland, Bodnár László - Dárdai Pál, Hajnal Tamás(Buzsáky Ákos, 61.), Halmosi Péter, Dzsudzsák Balázs, Huszti Szabolcs (Vadócz Krisztián, 87.), Torghelle Sándor (Rudolf Gergely, 90.)
Albánia: Arian Beqaj -Elvin Beqiri (Edmond Kapllani, 74.), Debatik Curri, Armend Dallku, kristi Vangjeli (Jahmir Hyka, 54.), Lorik Cana, Klodian Duro, Ansi Agolli, Altin Lala, Ervin Skela, Erjon Bogdan
gólok: Torghelle (49.), Juhász (81.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: