2016-05-16 10:02:25• hírek • Szatmár.ro

Kitűnő dzsesszkoncert világhírű fellépővel

Remek dzsesszkoncertet tartottak vasárnap este a Dinu Lipatti Filharmóniában.

A dzsessz szatmári rajongói már hetek óta lázban égtek, hiszen egy igazán nagy hírű és elismert művész, a nu jazz kiemelkedő alakjának számító Erik Truffaz és zenekara lépett fel vasárnap 19 órai kezdettel a filharmóniában. A nagy elismertségnek örvendő zenész előző este Budapesten, az A38 hajón adott koncertet. Onnan érkezett Szatmárnémetibe, majd a koncertkörút folytatásaként az Amerikai Egyesült Államokban fog több helyszínen is fellépni.

A közönséget egy másik kiváló művész, a svájci Sophie Hunger "melegítette be", megalapozva a koncert hangulatát. A művésznő csodálatos énekhangját hol gitár, hol  zongora dallama kísérte, de volt olyan is, hogy csak a tiszta énekhang bűvölte el a több mint 200 fős közönséget.

Kis technikai szünet után a négy dzsessz-nagyágyú, az Eric Truffaz Quartett tagjai léptek színpadra természetesen a legendás trombitaművésszel, Eric Truffaz-val az élen. A  dzsesszkvartett tagjai nagyon érezték egymást a színpadon, a teljes összhang persze nem csoda, hiszen az újonnan csatlakozó dobost leszámítva jó ideje zenélnek együtt és a világ számos pontján megfordultak már műsoraikkal.

A közönség kitörő lelkesedéssel fogadta a produkciót. Ehhez valószínűleg hozzájárulhat az is, hogy a jelenlegi városvezetés a szatmári dzsesszfesztivál megszüntetésével a műfaj számos rajongóját hagyta minőségi élő muzsika nélkül, ráadásul most a műfaj sztárjainak számító világhírű művészek szórakoztatták a hallgatóságot.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: