2016-05-13 12:40:40• hírek • Szatmár.ro

Eric Truffaz és barátai Szatmárnémetiben koncerteznek

A G.M. Zamfirescu művelődési ház meghívására városunkban koncertezik az Erik Truffaz Quartet és Sophie Hunger május 15-én, este 19 órai kezdettel a Dinu Lipatti filharmóniában.

A most 56 éves Erik Truffaz korai, erős Miles Davis-hatásokat mutató lemezei megalapozták hírnevét és stílusát: finom balladák, laza blues-alapok, felettük a jellegzetes hangszínű trombita visszafogott és ökonomikus futamai. Truffaz a lassú hiphoppal és a spoken worddel is kacérkodott, majd a dzsesszvilág egyik legnagyobb kiadójához, a Blue Note-hoz szerződött és szárnyára kapta a világhír. Legutóbbi lemezein már erőteljesebben távolodik a Davis-hagyományoktól, egyre több elektronikus elemet illeszt muzsikájába, d'n'b-, hiphop- és keleti zenei motívumokat használ, időnként kifejezetten popos irányba indult el.

Sokoldalú művész, repertoárjában megtalálhatók klasszikus darabok (például Mozart művei), egy ideig a világhírű Orchestre de la Suisse Romande tagja is volt. 1990-től érdeklődése folyamatosan fordult a dzsessz felé, a kilencvenes évek első felében intenzíven turnézott, Montreux-ben is többször lépett fel. A nu jazz egyik emblematikus figurájaként nem zárkózott el az elektronikus hatásoktól sem, az évek során együtt dolgozott Pierre Henrytól Alex Gopherig, Bugge Wesseltofttól a St. Germainig, Ed Harcourttól Dj Camig és Amon Tobinig. Több projektet működtet egyszerre, a legtöbbet klasszikus dzsesszkvartettjével dolgozik.

A zenekarral fellép Sophie Hunger, a fiatal és tehetséges svájci művésznő, aki pop-folk-jazz dalokkal örvendezteti majd meg a közönséget.

A koncertre egy belépőjegy 40 lejbe kerül.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: