2009-04-29 21:13:14• hírek • Gozner Gertrud

Kihirdették a nyerteseket

A Hans Lindner Alapítvány idén hatodik alkalommal szervezte meg a fiataloknak szóló, vállalkozói projektek elkészítésén alapuló Ötletbörzét. Ma délután az Opel Autószalonban került sor a játék utolsó fordulójára.

A hat hónapon át tartó verseny döntőjébe végül 15 csapat került a legkülönfélébb vállalkozási projektekkel. A zsűri szakemberei sorra látogatták a versenyzők által felállított standokat, elbeszélgettek a diákokkal és értékelték a bemutatott projektek készítőit.

 

A verseny végén három első díjat osztottak ki, a legéletképesebb projekt kategóriában, a nyertes csapatok tagjai egy szlovákiai és lengyelországi üzleti körúton vesznek részt a nyár folyamán. A Kereskedelmi Líceum No Gravity csapata egy gördeszkapálya ötletével nyert, a Ioan Slavici Kollégium After School Generation diákjai egy tanórák után tanulási és hasznos időeltöltési központ ötletével állt elő, a Mihai Eminescu Kollégium tanulóiból verbuvált Venom tagjai pedig a viperaméreg begyűjtésére és felhasználásra tettek javaslatot.

A zsűrizés öt kritérium szerint történt, színek alapján különböztetve meg a szakembereket. A kék szint viselő zsűritagokat a helyi vállalkozók alkották, akik a terv életképességét mérték fel. A sárga jelet viselők a közintézmények, a tanfelügyelőség és a tanárok részéről érkeztek, és a leghozzáértőbb csapatot díjazták, a rózsaszínt a megyei diákszervezetetek és a korábbi nyertes csapatok képviselőt viselték, ők a legeredetibb standra adták le a voksukat, zöld színben a bankok , a befektetők zsűriztek, ők a legfelkészültebb projekteket díjazzák és ugyancsak ők döntik, hogy melyik három csapat nyeri a versenyt és vehet részt a külföldi Buisness Tour-on. A szürke szín a média képviselőinek jutott, és a legötletesebb tervkészítőket díjazhatták.

A zsűri szakemberei sorra látogatták a standokat

A diákok kólönböző standokon mutatták be a vállalkozás-terveiket

Izgalmas, designes standokat állítottak az Örletbörze versenyzői

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: