2008-05-05 21:01:12• hírek • Szatmar.ro

Véget ért az Ötletbörze

 Hulladék- újrahasznosítással foglalkozna a győztes csapat.

 

A Hans Lindner Alapítvány immár ötödik alkalommal szervezte meg a vállalkozói projektek elkészítésén alapuló Ötletbörze játékot. A decemberben indított játék hat hónapon át zajlott. A döntőt május 5-én 16 órától az Opel Szalonban szervezték meg.

Az idei Ötletbörzére 102 csapat nevezett be, a döntőbe csupán a legjobb 15 kerülhetett. A zsűri tapasztalt üzletemberekből állt össze, akik 6 darab 50 kredites részvényt oszthattak szét a csapatok között. Az üzleti élet szakemberei a versenyzők által felállított standok mindegyikét áttekintették, majd jutalmazták a számukra leginkább tetsző projektet készítőit.

A diákok képzelete határtalan volt, voltak akik kutyapanziót építenének, quadpályát alakítanának ki, ökológiai energiával működő házakat kiviteleznének, mások saját készítésű süteményeket forgalmaznának, ruhatervezéssel vagy autótuningolással foglalkoznának, vagy éppen befektetési tanácsadással kerülnének be a vállalkozói köztudatba.

Az összesítés alapján a Regeneration nevet viselő csapat terve -mely szerint műanyagpalackok illetve műanyagtermékek újrahasznosítással foglalkoznának -bizonyult a legjobbnak. Koczinger Tibor, a Hans Lindner Alapítvány igazgatója szerint ez a projekt környezetvédelem szempontjából is előnyős, emellett pedig üzletileg is jól kidolgozott terv volt. -A csapat tagjai részletesen átgondolták, hogyan lehet ezt a tervet a mai üzleti életbe beültetni. Nem csupán egy jó elképzelés, hanem valódi alapokon fekvő megvalósítható projekt is - véli Koczinger.

A győztes csapat kiutazhat Németországba a Lindner családhoz, ahol nem csupán jó tanácsokkal gazdagodhatnak, hanem tervük végrehajtására is lehetőséget kaphatnak.

 

 
 
 
 
 
 
P.A. 

 


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: