2013-02-21 16:15:45• hírek • Póti Orsolya

Kiállítás nyílt Kolozsváron a szatmári képzőművészek alkotásaiból

Február 18-19. között a Kolozsvári Tudor Jarda Népművészeti Iskola látta vendégül a Szatmári Képzőművészek Egyesületének képviselőit és a Szatmári Művészeti Iskola vezetőségét. A képzőművészek nem érkeztek üres kézzel: több mint 40 alkotást vittek magukkal, melyből kiállítás nyílt a kolozsvári Arte Galériában.

Február 18-án, hétfő este 18 órakor került sor a Kolozsvári Tudor Jarda Népművészeti Iskola dísztermében a „Nagybányai Festőkolónia" című előadásra, amelyet Gergely Csaba, a Szatmári Képzőművészek Egyesületének elnöke és Tillinger István, az egyesület alelnöke tartott.

Az előadást nagyszámú érdeklődő követte figyelemmel, többek között a kolozsvári iskola tanárai és képzőművészeti hallgatói. Február 19-én a szatmárnémeti küldöttséghez csatlakozott Deac Mircea, a Szatmári Művészeti Iskola igazgatója és Varga Mária, a művészeti iskolák, valamint a képzőművészeti egyesület közötti kapcsolatok közvetítője.

Kedd délután került sor a „Szatmáriak" című képzőművészeti kiállítás megnyitójára a központi Arte Képzőművészeti Galériában, melyet megtisztelt Vákár István, a Kolozs Megyei Tanács alelnöke, Corpodean Vasile iskolaigazgató és Muresan Marius aligazgató, a kolozsvári művészeti iskola részéről.

Miután Corpodean Vasile igazgató köszöntötte és bemutatta a kiállításmegnyitón megjelenteket, Vákár István megyei alelnök örömét fejezte ki az iskolák közötti kapcsolatok kiszélesítése miatt és gratulált a szatmárnémeti képzőművészeknek a kiállított alkotásaik minőségéért.



A vendéglátó iskola vezetőségét Deac Mircea köszöntötte, aki reményét fejezte ki az iránt, hogy a baráti kapcsolatot továbbra is ápolni fogják. A köszöntőbeszédeket követően Gergely Csaba bemutatta a szatmári képzőművészeti egyesületet, megalakulásától egészen napjainkig.

A kiállítás megnyitót zenei percekkel tették még hangulatosabbá. Végezetül a két művészeti iskola vezetője megegyezett egy képzőművészeti kiállítás megszervezéséről Szatmárnémetiben, a Szatmár Megyei Képzőművészeti Galériában, melynek keretében a Tudor Jarda Népművészeti Iskola képzőművészeti tagozatos diákjainak alkotásai kerülnek bemutatásra.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: