2010-01-12 15:11:53• hírek • Parajdi Andrea

Kevesebb jut "bulira" 2010-ben is

Már márciusig kész van a G.M.Zamfirescu Művelődési Központ 2010-es programja. Egyelőre tovább még ők sem mernek tervezni, hiszen csak akkor tudják mennyiből gazdálkodhatnak, ha már a városnak is lesz idei évi költségvetése.

Matei Maria Magdalena, sajtóreferens a kisebb büdzsé ellenére is sikeresnek tartja a tavalyi év eredményeit, a pénz helyett inkább a helyhiány és Szatmárnémeti korlátozott megközelíthetősége okozott gondot a szervezésekkor.

2009-ben 30%-al kevesebb pénzből kellett kulturális programokat szerveznie a G.M.Zamfirescu Művelődési Központnak, mint az azt megelőző esztendőben, ám Matei Maria Magdalena sajtóreferens szerint sikerült még így is széles programválasztékkal bővíteni a helyi kulturális életet.

-Idén sem számítunk több pénzre mint amennyit tavalyi évben kaptunk, körülbelül ugyanolyan összegekből fogunk gazdálkodni - mondja a sajtóreferens, aki hozzáteszi: éppen emiatt ebben az évben is csupán egy napos lesz a városnapi program, ám jó hír hogy pontosan egybeesik azzal az egy hetes rendezvénysorozattal, amelyet Zutphen és Szatmárnémeti negyven éves testvérvárosi kapcsolatának megünneplése alkalmából szerveznek.

„Volt jazz, rock, folk és könnyűzenei programunk is, igyekeztünk minden korosztályt megfelelően kiszolgálni, azonban nagyon korlátozottak a lehetőségeink" -magyarázza a sajtóreferens. A G.M. Zamfirescu Művelődési Központ székhelye miatt még mindig folyik a pereskedés, a tulajdonos visszaigényli az épületet, a városvezetés pedig egyelőre még nem tudja hol folytassa aktivitását a helyi kultúrház.

„A tervek szerint a Szakszervezetek Művelődési Házát bérlik ki számunkra, de ezirányba egyelőre alig történt valamilyen előrelépés. Korlátoz bennünket a helyhiány, hiszen a székházunk talán csak a rockkoncerteknek biztosít megfelelő helyszínt. Nekem még mindig egy nagy álmom, hogy egyszer ismét lesz rá lehetőségünk különböző tanfolyamokat szervezni" - magyarázza Matei Maria Magdalena.

Véleménye szerint Szatmárnémetinek az is komoly problémája, hogy korlátozott a megközelíthetősége, nincs sem egy autópálya, sem pedig egy megfelelő reptér. Mint megtudtuk, tavaly egy híres holland hegedűművész csupán azért nem fogadta el a koncertmeghívást, mert számára terhet jelentett az, hogy Budapestről, vagy Bukarestből még több órás út vezet Szatmárnémetibe. A sajtóreferens szerint nem csak a „nagy sztárokat" nehéz elhozni hozzánk, hanem a közönséget is.

-Országos szinten is van igény a rendezvényeinkre, ez az elmúlt évek alatt többször is bebizonyosodott, azonban sokkal többen is felkereshetnének bennünket, ha egyszerűbb és könnyebb lenne az idejutás - magyarázza, ám ezeket a hiányosságokat figyelmen kívül hagyva hozzáteszi: szórakozási lehetőséget 2010-ben is biztosítanak a helyieknek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: