2010-01-15 15:13:30• hírek • Gozner Gertrud

Kettős tárlatnyitó

Két szatmári születésű festőművész, Tura Nicoleta és Katona Gábor tárlatának megnyitójára került sor pénteken a Megyei Tanács Galériájában.

Nem panaszkodhatunk a szatmári művészeti életre, hisz két héten belül ez  már a harmadik kiállítás, amelyet megnyitunk a városban - kezdte beszédét Gergely Csaba, a Szatmári Alkotóház Képzőművészek Egyesületének elnöke. A megyei tanácsnál létrejött tárlat azonban rendhagyónak is számít, hisz egy elismert és egy pályája elején álló művész munkái tekintheti meg a közönség - fejtette ki Gergely.

Tura Nicoleta 1981 december 15-én született, és a Művészeti Líceumban végzett Paul Liviu osztályában. A pénteken megnyílt tárlat élete első kiállítása a fiatal festőnőnek. Kedvenc tematikáját a virágok alkotják: szinte látjuk, ahogy rezegnek a szirmaik a rájuk esett vízcseppek alatt, ilyen finomságra csak egy női kéz képes - magyarázta az Alkotóház elnöke. A február 26-ig nyitva tartó kiállításon a művésznő 16 munkáját lehet megtekinteni.

A másik kiállító művész, Katona Gábor, a meglepetések embere - nyilatkozta róla Gergely Csaba. Amíg tavaly szoborkiállítással jelentkezett, az idén színes krétával készített portrékat mutat be a szatmári közönségnek. A kiállított portrék félig karikatúráknak is nevezhetők, és kiválóan megjelenítik az ábrázolt személy jellemvonásait. Munkái az expresszionizmus és impresszionizmus keverékét alkotják, hisz egyrészt erős körvonalakat használ, másrészt egymást mellé teszi a meleg és hideg színeket - tudtuk meg az Alkotóház elnökétől.



Gergely csaba, Tura Nicoleta, Katona Gábor és Nagy Sándor



Katona Gábor képei a Megyei Tanács Galériájában


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: