2010-01-08 15:34:32• hírek • Gozner Gertrud

Újabb tárlat a hivatalban

A Polgármesteri Hivatal Galériájában megszervezett George Dan festőművész kiállításával nyitotta az évet a Szatmári Alkotóház Képzőművészek Egyesülete. A tárlatnyitót Székely Gabriella és Cserey Csaba zenei előadásai tették élvezetesebbé.

A megnyitón részt vett Nagy Sándor református esperes, aki a Megyei Tanács és a Dégenfeld Alapítvány nevében köszöntötte az egybegyűlteket. Az esperes George Dan alkotót értékes művészemberként jellemezte, aki ugyan nem Szatmár tájain születettet, de mondhatni hazajött ide és igazi szatmárivá vált.

Ezzel a kiállításával is belopja magát az emberek szívébe, hisz igazi értékeket sorakoztat fel - méltatta a tanácsos a művészt. George Dan-nak nemcsak az olaj és pasztell képei ismertek, az ikon és szentségfestés területén is otthonosan mozog. Ezt a szatmárudvari ortodox templom freskói is bizonyítják.

- A művészek tovább folytatják a Teremtő munkáját azzal, hogy a pillanat egy-egy képét ellopják a számunkra és nem hagyják elmúlni, feledésbe merülni. Ez jellemzi George Dan művészetét is - fogalmazta meg Nagy Sándor. Amint Gergely Csabától megtudtuk, az Alkotóház hamarosan újabb kiállításokra várja a közönséget, jövő héten az Alkotóházban és a Megyei Tanács Galériájában is sor kerül egy-egy tárlatra.

George Dan 1957-ben született az Ilfov megyei Corbeanca településen. Festészetet a szatmári népiskolában, Ion Popdan osztályában tanult. 1981-tól számos egyéni és közös kiállítása volt, művei többek közt megtalálhatóak romániai, franciaországi, németországi, hollandiai, kanadai és egyesült államokbeli gyűjteményekben.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: