2020-03-11 13:28:43• hírek • Bajnai Botond

Két sportpályát is kapnak idén a sárközi fiatalok

Illusztráció
Illusztráció

Mint arról korábban beszámoltunk, Sárközújlakon elégedett az idei költségvetéssel a városvezetés: ennek köszönhetően számos beruházást terveztek erre az esztendőre.

Ahogyan arról korábbi cikkünkben szó volt, zajlik a Sárközújlaki Petőfi Sándor Általános Iskola felújítása, ivóvíz- és szennyvízhálózat bővítés van idén kilátásban, illetve utakat is aszfaltoznának ebben az évben. De ez még nem minden, további projektek is kivitelezésre várnak.

Piricsi Arthur polgármester szerkesztőségünknek elmondta, napokon belül megkezdik annak a műfüves futballpályának az építését, amelyet már régóta tervez a polgármesteri hivatal. A létesítményt a Szatmárnémeti-Nagybánya-Avasfelsőfalu hármas körforgalom közelében szeretnének megépíteni, a nagybányai út mentén, egy önkormányzat tulajdonában lévő épület szomszédságában.

A polgármester elmondta, a műfüves, kerítéssel és világítással felszerelt focipályát a helyi fiatalok számára hozzák létre: sok a futballrajongó fiatal a településen, kedvezni szeretne nekik a városvezetés.

Ugyanakkor működik az iskolában egy, a Ferencváros határon átívelő projektjeihez kötődő gyermekkézilabda csapat is, amit szintén segítene a hivatal, viszont mint kiderült, ehhez a sporthoz nem alkalmas a hamarosan megépülő műfüves futballpálya.

„A két sport teljesen más pálya-paramétereket igényel, ezért a sportberuházásra szánt összeget kettéosztottuk és egy további gyermekkézilabda pálya építése mellett döntöttünk. Sikerült találni egy olyan céget, amelyik kedvező áron importálja a szükséges eszközöket, így szinte az eredetileg erre szánt összegből mindkét létesítmény elkészülhet már idén” – fogalmazott Piricsi, aki azt is elmondta, hogy a gumírozott talajjal ellátott kézilabdapályát az iskolaudvar egy lebetonozott részére tervezik.

A két sportpálya létesítése 100 000 euróba kerül, és várhatóan májusig mindkét létesítmény elkészül.
 

Újraaszfaltozzák idén a Teilor és Zorilor utcákat is

Szintén az idei év tervei között szerepel a sárközújlaki Teilor és Zorilor utcák újraaszfaltozása is, miután a két út aszfaltrétege megsínylette a 2016-os szennyvízhálózat bővítés munkálatait, hepehupássá, helyenként veszélyessé váltak ezek az útszakaszok.

Az összesen 1450 méteres útaszfaltozást önerőből, mintegy 500 000 lej ráfordítással valósítaná meg az önkormányzat. A polgármester szerint a nagyobb mélyedéseket egy javítóréteggel kijavítják, majd a teljes útszakaszt egy 4-5 centiméteres kopóréteggel fogják újraburkolni.
 

További önerős beruházások

Szintén a helyi költségvetésből szeretne mezei utakat korszerűsíteni a sárközújlaki városvezetés. Mivel az elmúlt évek során sikerült fejleszteni a város gépparkját, idén már van mivel megvalósítani ezeket a javításokat. Ugyanakkor tervben van még további járdaszakaszok felújítása és kialakítása is.

Végül Piricsi Arthur polgármester néhány európai uniós finanszírozású beruházásról is szót ejtett: elmondta, hogy pályázati forrásokból parkosításokat szeretnének elvégezni a település központjában, illetve nemrég egy Leader pályázaton keresztül sikerült vásárolni egy új munkagépet, amely szintén sok hasznot fog hajtani a köztéri munkálatok során.

Végül pedig szintén egy Leader pályázat keretében felújításra került egy középület, ahol a megalakult nyugdíjas szervezet fog működni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: