2017-08-30 14:11:39• hírek • Kocsis Zoltán

Képzés és sztárparádé - Szatmári kéziedzők a Ferencvárosnál

Ismét a Ferencváors vendégei lehettek a szatmári (Szatmár és Szabolcs-Szatmár-Bereg) megyei kézilabdaedzők. A lelkes vendégek színvonalas szakmai képzéseken vehettek részt, emellett pedig életre való élménnyel gazdagodhattak, mivel a sportág több óriásával is találkozhattak.

„Hogy őszinte legyek, bizony remegett a lábam”, vallja be a nagykárolyi Mircea Dohan, amikor arra emlékezik vissza, hogy Budapesten olyan nagyságokkal nyílt alkalma találkozni, mint a Bukaresti CSM-vel tavaly Bajnokok Ligáját nyerő, jelenleg a magyar női válogatottat felkészítő dán Kim Rasmussen (fotó lent, középen), a Győrrel három BL-t nyerő, jelenleg a román női válogatott is edző spanyol Ambros Martin, vagy a Veszprém edzője, Xavi Sabaté.

Nem ez a sztárparádé volt természetesen az elsődleges oka annak, hogy a Szatmár – Ferencváros női kézilabda utánpótlás projektben részt vevő edzők Budapestre látogattak. A Ferencváros vendégeiként ugyanis olyan képzéseken vehettek részt, amelyen megismerkedhettek például a gyerekek felkészítésének legmodernebb koncepcióival, a hatékony edzések felépítésével, az edző-sportoló-szülő-szurkoló kapcsolat kialakításával, kezelésével vagy éppen a videóelemzésnek a biomechanikus elemek javításában betöltött szerepével.

Akitől pedig tanulhattak, azok szintén nem akárkik: Elek Gábor és Kovács Attila, a Ferencváros kétszeres KEK-győztes edzője, illetve segítője, Zsiga Gyula, a magyar Kézilabda Szövetség technikai igazgatója, Ballai Attila, a szövetség marketing igazgatója, Adorján Gábor, a Fradi férfi kézicsapatának edzője vagy éppen Fiedler Adrien kapusedző.

A szatmári vendégek betekintést nyerhettek a Ferencváros edzéseibe is. „A hab a tortán”, hogy ismét Dohan szavaival éljünk, pedig az volt, hogy mindannyian VIP-belépőt kaptak az Elek Gyuláról elnevezett nemzetközi tornára, amelyen a házigazda Ferencváros mellett a Siófok, a norvég Trondheim és a német Thüringer vett részt. A tornán pedig találkozhattak a már megénekelt nemzetközi nagyságokkal.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: