2011-03-16 12:30:50• hírek • Szatmar.ro

Képes-e végre legyőzni Real a Lyont?

A labdarúgó Bajnokok Ligája szerda esti nyolcaddöntős programjában kapott helyet a sorozat egyik legérdekesebb, és kifejezetten jelentős múltú párharcának, a Real Madrid-Olympique Lyon csatának a visszavágója.

A spanyol királyi gárda mondhatni páratlan lehetőség előtt áll, hiszen a franciaországi első összecsapás 1-1-es döntetlenje után most hazai pályán kiküzdheti a továbbjutást a mumusának számító lyoni együttessel szemben, amely a korábbi BL-kiírásokban több ízben is borsot tört már a madridiak orra alá. A két csapat eleddig hét alkalommal találkozott "euroütközet" szereplőjeként, s a Real bizony egyszer sem tudott nyerni, négy döntetlen mellett három alkalommal is az Olympique diadalmaskodott, elütve egyszersmind 2005-ben, 2006-ban és 2010-ben is a legjobb nyolc közé kerüléstől a spanyol elitalakulatot.

Ezt a szégyent immár semmiképpen sem óhajtja újfent átélni a históriájában mostanáig - az előddel, a BEK-kel együtt - összesen kilenc eurokupa-győzelmet számláló, s ezzel a kontinensen a legeredményesebb futballklub, amelynek a lyoni "iksz" után komoly esélye van rá, hogy a Santiago Bernabéu Stadionban kicsikarja az oly hőn áhított diadalt. A hazai pálya kínálta előnyt a Real portugál trénere, José Mourinho szintén fajsúlyos tényezőnek látja:

"Kulcskérdés számunkra a csapat 12. játékosa - emelte ki maga is a csapat sikeréért szorítók támogatásának fontosságát. - Ha a Bernabéu népe végig mellettünk-mögöttünk áll, könnyebb lehet a dolgunk, mert szurkolóinkkal sokkal erősebbek leszünk."

A várható nehézségekre is figyelmeztetett azonban a vezetőedző: "A Lyon nagyon jó csapat, kellő tapasztalattal és tradícióval felvértezve. Roppant nehéz meccsnek nézünk elébe, s a legjobb formánkat kell nyújtani, hogy győzzünk."

A spanyol együttesnél mindazonáltal nemcsak a tizenkettedik, hanem az első számú játékos, Cristiano Ronaldo teljesítménye is igen sokat nyomhat a latban. A portugál támadó kisebb lábsérülés miatt az utóbbi két Real-meccsen nem lépett pályára, szerda este azonban várhatóan ismét elfoglalja helyét a kezdőtizenegyben.
"Remélem, tud játszani - óvatoskodott Mourinho. - Tudniillik még nincs százszázalékos állapotban, én pedig nem szeretek úgy pályára küldeni valakit, hogy még nincs tökéletesen rendben." Sérülés miatt viszont biztosan hiányozni fog Pedro Leon, Fernando Gago, Gonzalo Higuain és Kaká. A francia oldalon biztosan nem léphet Ederson, míg Aly Cissokho, Yoann Gourcuff és Cris nincs százszázalékos állapotban.

Rendelkezésre áll, ráadásul kirobbanó formában van ugyanakkor a madridiak másik gólfelelőse, Karim Benzema. A francia csatár éppen a Lyontól szerződött a királyi gárdához, ám ez cseppet sem zavarta első BL-meccsükön, mivel hogy éppen ő juttatta vezetéshez új együttesét.

"Megint gólt akarok lőni a Lyonnak - nyilatkozta "kellő" távolságtartással Benzema. - Meggyőződésem, hogy mi nyerünk."
Ha így lesz, 2004 óta először válik ismét a BL legjobb nyolc alkotta mezőnyének tagjává a Real Madrid.


Alonos, a tégla: vélhetően Lyonban sem örült Gomis góljának, Madridban még kevésbé tenné fotó: olweb.fr
Alonso, a tégla: vélhetően Lyonban sem örült Gomis góljának, Madridban még kevésbé tenné fotó: olweb.fr


 

A másik szerdai mérkőzéssel kapcsolatban már kevésbé akad bizonytalansági tényező. A londoni Chelsea ugyanis gondoskodott arról, hogy drukkerei nyugalomban várják az újabb 90 percet a dán FC Köbenhavn ellen. Az első összecsapást látogatóként is felettébb simán nyerték Frank Lampardék 2-0-ra, s gyakorlatilag a képtelenség kategóriájába sorolandó annak eshetősége, hogy a visszavágón idegenben fordíthat a koppenhágai együttes.

Carlo Ancelotti a keddi sajtótájékoztatón elmondta, elégedettséggel tölti el, hogy Alex és Josszi Benajun is felépült, így minden játékosa egészséges - igaz, nevezett futballisták szerdán vélhetően még nem léphetnek pályára. A Köbenhavn 19 ponttal vezeti a dán bajnokságot, az első vereségét ráadásul a 20. fordulóban szenvedte el. A BL azonban más tál tészta, Stale Solbakken dolgát pedig az sem könnyíti meg, hogy Zdenek Pospech eltiltás miatt biztosan hiányozni fog és Mikael Antonsson sem egészséges.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntők, visszavágó (első meccs eredménye):
Real Madrid - Olympique Lyon (1-1) 21.45 DigiSport.hu, TVR1
Chelsea - Köbenhavn (2-0) 21.45 DolceSport

Anelka két góljával elintézte a koppenhágai meccset és valószínűleg a továbbjutást is fotó: chelseafc.com
Anelka két góljával elintézte a koppenhágai meccset és valószínűleg a továbbjutást is fotó: chelseafc.com


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: