2016-08-16 15:21:53• hírek • Kocsis Zoltán

Kedden elkezdődött a pótérettségi – több mint félezer vizsgázóval

Augusztus 16-án, kedden kezdődött el a pótérettségi, amelyen Szatmár megyében félezernél is több vizsgázó érintett. A végleges eredményeket majd szeptember elsején hozza nyilvánosságra az oktatásügyi minisztérium.

A megyei tanfelügyelőség adatai szerint Szatmárban 604 vizsgázó iratkozott fel a pótérettségire. Az talán senki számára sem számít meglepetésnek, hogy legtöbben, szám szerint 350-en román írásbeli vizsgájukat kénytelenek megismételni. Az viszont talán meglepően hathat, hogy szorosan ezt követően a profilnak megfelelő választott tárgyból vizsgázhatnak a legtöbben, 336-an. Pontosan eggyel többen, mint a profilnak megfelelő kötelező tárgyból.

Százhét vizsgázóval a digitális ismeretek, száztizeneggyel a román szóbeli, száztizenhattal pedig az idegennyelv a középmezőnyben kapott helyet, míg a legkevesebben anyanyelvükből repetázhatnak: írásban 52-en, szóbeliből 35-en. Újabb bizonyíték arra, hogy az ember saját anyanyelvén tanul a leghatékonyabban...

Ami a vizsgák menetrendjét illeti, 16-17-én a román és anyanyelv szóbelivel, 17-19 között idegennyelvvel kedődik a pótérettségi, amely aztán 18-19-én informatikával folytatódik. Hétfőn, 22-én kezdődik az írásbelik sora: első nap román, kedden magyar, szerdán a kötelező, pénteken pedig a választott tárgyból vizsgáznak az érintettek.

Az eredményeket augusztus 22-én, hétfőn teszik majd közzé, a fellebbezések utáni végleges eredményeket pedig szeptember elsején, csütörtökön.

A pótérettségik két helyszínen, a szatmárnémeti Református Gimnáziumban és az Elisa Zamfirescu Műszaki Líceumban zajlanak majd.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: