2016-07-12 15:34:55• hírek • Kocsis Zoltán

Az iskola, amelynek összes érettségizője megbukott!

Erdődi Műszaki Líceum
Erdődi Műszaki Líceum

A kedden nyilvánosságra hozott érettségi eredmények alapján kirajzolódik a Szatmár megyei középsikolák erősorrendje is. Kiderül azonban az is, hogy van egy intézmény, amelyben egyetlen diáknak sem sikerült leérettségiznie.

Az eredmények alapján Szatmár megyében a Mihai Eminescu Gimnázium diákjai teljesítettek a legjobban, akiknek 98,45%-a érettségizett sikerrel. A második helyen a Ioan Slavici Gimnázium zárt 90,45%-kal, a harmadik pedig a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum 88,64%-kal. A legjobb, nem szatmárnémeti középiskola címét a Nagykárolyi Elméleti Líceum érdekelte ki, amely 85,44%-os eredményével az ötödik lett a megyei listán.

A lista másik végét a megye egyetlen olyan középiskolája nyitja, amelynek egyetlen diákja sem tudott átmenő jegyet elérni: az Erdődi Műszaki Líceum mind a hat tanulója elbukott. Nem lehetnek túl büszkék az elért eredményeikre a szatmárnémeti Constantin Brancusi, Unio - Traian Vuia, valamint Eliza Zamfirescu Műszaki Líceumok sem, amelyek 8,33%, 14,25%, illetve 14,81%-os sikerességi arányokat értek el.

Furcsa helyzet állt elő Nagytarnán, ahol a helyi líceum egyetlen diákja vette az érettségi jelentette akadályt, ám az intézmény ezzel is 50%-os eredményt ért el... Értelemszerűen összesen két diákjuk vett részt az érettségin.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: