2010-03-24 13:55:39• hírek • Balog Anita

Katasztrófahelyzetet szimuláltak

A vészhelyzet elhárításában Szatmárnémeti összes intézménye részt vett.

A Szatmár Megyei Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége által szervezett nagyszabású gyakorlat forgatókönyve szerint a Szakszervezetek Művelődési Házában egy teltházas rendezvény zajlik éppen, amikor tűz üt ki a színpadon. A megriadt tömeg egyszerre próbálja elhagyni az épületet, emiatt 15 ember megsérül, további tíz személy pedig füstmérgezést kap. Ezzel egy időben a Közigazgatási Palota alagsorát víz önti el, amely az ott elarchivált iratokat veszélyezteti.

A gyakorlaton mindenki részt vett, aki közbeléphet egy komoly természeti katasztrófa, baleset vagy bármilyen egyébb vészhelyzet esetén. A tűzoltók mellett segédkezett többek között a közösségi rendőrség, a csendőrség, a Környezetvédelmi Felügyelőség, a sérültek ellátásában és elszállításában pedig a Mentőszolgálat, a SMURD és a Vöröskereszt is kivette a részét.

Az eseményt követően Burz Iulian ezredes, a Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének vezetője vonta le a következtetéseket: a katasztrófahelyzet elhárítása során sikerült minden résztvevőnek csapatban dolgoznia, a rendelkezésre álló technika pedig megfelel vészhelyzetek elhárítására, bár további fejlesztésekre és eszközbeszerzésre is nagy szükség lenne. A Szatmár.ro kérdésére Dr. Kereskényi Gábor alpolgármester is pozitívan értékelte a gyakorlatot és hangsúlyozta: szükség van az ilyen közös akciókra, hogy valódi vészhelyzet esetében is gördülékenyen, fennakadás nélkül és maximális hatékonysággal lehessen közbelépni.



Elszállították a súlyos sérülteket
Elszállították a súlyos sérülteket


A tetőtérre terjedt tüzet is eloltották
A tetőtérre terjedt tüzet is eloltották


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: