2007-11-14 17:39:14• hírek • István Löchli

Nyilvános riadógyakorlat

 Csütörtökön a Sürgősségi Felügyelőség újabb riadógyakorlatot szervez.

A Sürgősségi Felügyelőség újabb gyakorlatot szervez november 15-én, 11:00-11:15-kor. Ennek értelmében a szirénák vészjelzésére az említett időpontban a lakosok a közvetkező szabályokat kötelesek betartani:

- Azok a személyek, akik utcán vagy épületen kívül tartózkodnak: kerüljék a pánikot, menedékhelyként alagsorokba berendezett óvóhelyekre, átjárók alá, vagy a tömbházak földszintjén húzódjanak meg, szüntessenek meg mindennemű tevékenységet.

- Azok a személyek, akik volánnál tartózkodnak: húzódjanak le jobboldalra és álljanak meg a gépjárművel, tartsák be a közlekedési ügynökök és a szakavatott szervek utasításait. - Azok a személyek, akik munkahelyen, az épületen belül tartózkodnak: a gyakorlat lefolyása alatt szüntessenek meg mindennemű tevékenységet, húzódjanak a speciálisan berendezett óvóhelyekre. A szirénák elhallgatását követően mindenki folytathatja mindennapi tevékenységét.

A városban a nyilvános óvóhelyeket háztömbök vagy lakóhelyek falára festett piros négyzetben sötétkék háromszög jelek mutatják. Jelenleg a város területén összesen 93 óvóhely van, melyek 13 000 személyt tudnak befogadni. Ezen kívül több családi ház alagsorában vannak úgymond alkalmas óvóhelyek, így mérten kijelenthető, veszély esetén van hol meghúzódjanak a lakosok. Ennek ellenére a Sürgősségi Felügyelőség újabb modern óvóhelyek létesítést tervezi, de már most a nagyobb vállalatoknak kötelességük kialakítani megfelelő óvóhelyeket alkalmazottaik számára, így az Electrolux, Autonova, O.M.V., Petrom, Mol, Román Állami Vasutak, Erix Dentar, Megyei Kórház, és még több cég és állami szervezet rendelkezik óvóhellyel.

A csütörtökön tartott gyakorlat csupán arra szolgál, hogy a lakosság gyakorlatban is átélje egy ilyen jellegű vész bekövetkezését, és a gyakorlatot követően mindenki folytathatja mindennapi tevékenységét.


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: