2009-09-08 16:57:05• hírek • Szatmár.ro

Pénzzel támogatnak egy karate bajnokságot

Fogadóórát tartott kedden Csehi Árpád, a Szatmár Megyei Tanács elnöke, akihez ezúttal kilencen fordultak különböző ügyekben.

Ramona Burya, a Samuraiul Karate Klub képviselője azért fordult Csehi Árpádhoz, hogy anyagi támogatást kérjen egy bajnokság megszervezéséhez. A klub képviselője kifejtette egy országos karate versenyt akarnak megszervezni október 15 és 18 között Szatmárnémetiben, amelyen legalább 600 gyerek fog részt venni.

Erre a célra a Megyei Tanács korábban már elkülönített egy összeget, pontosan 26.000 lejt, amelyet a törvény követeléseinek megfelelően a Szatmár Megyei Sportigazgatósághoz utaltak át, hogy az intézmény ossza le az összeget a klub részére. Ezt az átutalást azonban a Sportigazgatóság nem végezte el, ugyanis országos klubok részére nem oszthat pénzeket, így az összeget visszajuttatta a Szatmár Megyei Tanácshoz.

Csehi Árpád, a Szatmár Megyei Tanács elnöke egy hónap haladékot kért arra, hogy megoldhassa a pénz átutalását közvetlenül a klub számlájára. Mivel a Megyei Tanácsot törvény kötelezi arra, hogy a Megyei Sportigazgatóságon keresztül juttassa el a sportesemények támogatására szánt összegeket, ezért kell keresni egy jogi lehetőséget, hogy ezesetben direkt módon a klub kaphassa meg a tanács hozzájárulását.

A fogadóóra során ketten is azért keresték fel a Szatmár Megyei tanács elnökét, hogy lakást kérjenek a municípiumban. Mivel ez nem Csehi hatásköre, ezért a rászoruló családokat a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatalhoz irányította.


Fogadóórát tartott kedden Csehi Árpád, a Szatmár Megyei Tanács elnöke.
Fogadóórát tartott kedden Csehi Árpád, a Szatmár Megyei Tanács elnöke


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: