2006-02-08 17:15:53• hírek • Szatmar.ro

Meghallgatták, el is felejtették

Bár kikérték a polgármesterek véleményét, nem vették figyelembe azt.

Hiábavalónak vallják a Municípiumok Romániai Szövetségének vezetői az elmúlt év során az belügyminisztérium által kezdeményezett, a helyi önkormányzati képviselőkkel tartott konzultációsorozatot.

Az elsődlegesen kitúzött cél az volt, hogy az érintettetek javasatai alapján dolgozzák ki az új közigazgatási törvénycsomagot. A parlament két háza elé került törvénytervezet azonban szinte semmit sem használt fel az önkormányzati képviselők javaslataiból. „A jelek szerint nem sokat adtak a véleményünkre.”–nyilatkozta Ilyés Gyula polgármester.

Az elégedetlenség nagy port kavart a municípiumokat összefogó vezető testületben, hiszen az utóbbi 15 év első ilyen célú konzultációsorozatától többet vártak. „Önkormányzati tapasztalataim alapján kijelenthetem, eddig soha nem látott menetben bonyolódik a polgármesteri hivatalok munkája.”–jegyezte meg Ilyés. Nyugati példa alapján akarták megszervezni a véleménygyűjtést, ami sikerült is, azonban a jelek szerint ezeknek a módosító ötleteknek nem a törvénytervezetben, hanem a belügyminisztérium legmélyebb fiókjaiban találtak helyet, magyarázta a polgármester.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: