2009-12-18 20:29:13• hírek • Szatmár.ro

Jutalmazták a legjobbakat

Idén közösen jutalmazta a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a Szatmár Megyei Tanács a megye azon polgárait, akik a sport illetve a kultúra területén valami maradandót alkottak. Körülbelül ötven személy részesült elismerésben valamint a Városi Sport Klub teljes női kosárlabda és férfi kézilabda csapata.

Idén első ízben szervezett a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a Szatmár Megyei Tanács közös díjkiosztó gálát, melyen megyénk azon polgárait jutalmazták akik az év során kifejtett tevékenységükkel hozzájárultak megyénk nevének öregbítéséhez. Az ünnepélyes díjkiosztóra pénteken délután került sor a Dinu Lipatti Filharmóniában.

Először a Megyei Tanács által odaítélt kulturális díjakat adták át. Összesen tizennégy személy részesült elismerésben, közöttük dr. Fatyol Rudolf hegedűművész, dr. Bura László tanár, Tóth-Páll Miklós színművész, Csípő Irma tanárnő. Néhány kultúra terén tevékeny diákot is elismerésben részesítettek.




A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal által odaítélt kulturális díjakat kilencen kapták meg. Elismerésben részesült Gál Ágnes színművész, Johann Forstenheisler, a Németi Demokrata Fórum megyei szervezetének elnöke, illetve kortárs művészek, professzorok.

A Megye Tanács huszonegy sportban jeleskedő személyt részesített elismerésben, úgy mint Deac Simona tőrvívót, Stahl Krisztina, tőrvívót, Gyenes Emanuel raliversenyzőt, Nagy Attila atlétát, valamint a sakk, a judó, a karate terén jeleskedő sportolókat.




Végül a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal által odaítélt sportdíjakat adták át összesen négy sportolónak valamint a Sky Lark Sport Klubnak illetve a Városi Sport Klub női kosárlabda és férfi kézilabda csapatának.

Minden díjazott egy kis szobrocskát, egy szál virágot és pénzösszeget vehetett át a gálán. Az elismerésben részsültek listájára a tanügyi és kulturális, illetve az ifjúsági és sportbizottságok tettek javaslatot.




Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: