2009-12-07 17:40:55• hírek • Parajdi Andrea

Közös díjkiosztó gála

Idén közösen jutalmazza a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a Szatmár Megyei Tanács a megye azon polgárait, akik a sport, vagy a kultúra területén valami maradandót alkottak.

Kereskényi Gábor alpolgármester szerint nem sok értelme van külön megszervezni egy ilyen jeles eseményt. „Sokkal nagyobb rangot ad ennek a rendezvénynek az a tény, hogy a megyevezetés és a városvezetés közösen díjazza azokat a személyeket, akik tevékenységükkel öregbítik a környék hírnevét" - magyarázza az alpolgármester azokat az okokat, ami miatt idén kezdeményezték, hogy a megye és a város közös díjkiosztó gálát szervezzen.

Kereskényi szerint a gála még annak ellenére sem maradhat el, hogy idén folyamatosan a válsággal küzdöttek, hiszen a recesszió alatt is születtek kimagasló sporteredmények, és elismerésre méltó kulturális tevékenységek, amelyeket a város nem hagyhat figyelmen kívül.

A városi tanács december 7-i ülésén elfogadtak egy 30 ezer lejes keretet, amelyből megszervezik a gálát és amelyből jutalmazzák az arra érdemes személyeket. -Egyelőre még nincsen elkészített listánk arról, hogy kik részesüljenek elismerésben erre majd a tanügyi és kulturális, illetve az ifjúsági és sportbizottság fog javaslatot tenni. A díjazottak névsorát egyébként is szeretnénk meglepetésnek szánni - fűzte hozzá az alpolgármester.

A díjak átadására december 18-án, a Dinu Lipatti Filharmóniában kerül sor.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: