2014-04-11 14:10:54• hírek • Szatmár.ro

Jól szerepelt a Hám János a vallás tantárgyversenyen

Evezz mélyre - ennek a mottónak a jegyében került megrendezésre Szatmárnémetiben az Országos Hittan Tantárgyverseny 2014 április 7-10 között. Trepszker Erika sjc. beszámolója.

 

A megmérettetés évenkénti visszatérő sajátossága, hogy a magyar ajkú erdélyi felekezetek mind képviseltetik magukat: katolikusok, reformátusok és unitáriusok egyaránt. Az egyházi sokszínűség valóban feltételezi a "mélyre evezést", egészen a kezdetekig, Jézus Krisztusig és az Ő leírt tanításáig, a Szentírásig. A 43 iskolából érkező diákok ezért ószövetségi és újszövetségi Bibliaismeretből tesznek tanúságot a verseny folyamán.

A Református Gimnázium adott helyet a dolgozatok megírására és vállalta fel a szervezésbeli feladatokat, míg a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum Konviktusa adott otthont a 104 diák számára és biztosította ellátásukat. Nm. Ft. Schönberger Jenő római katolikus- és Csűry István Királyhágó Melléki református püspök atyák kísérték végig a versenyt buzdító szavaikkal, igehirdetői szolgálattal és anyagi támogatással egyaránt.

Az eredményekre igen büszkék lehetünk a Hám János Római Katolikus Iskolaközpont részéről, hiszen mindkét résztvevő teológia osztályos diákunk dobogós helyezésben részesült: Fábián Ármin a IX. A osztályból I. helyezést ért el 9,80-as eredménnyel, míg Reizer Szabina X. A osztályos tanuló II. helyezést 9,35-ös átlaggal. Diákjaink továbbá rengeteg különdíjat is elhoztak, illetve iskolánk csapata az I. helyezést érte el a résztvevő 43-ból.

Gratulálunk nektek! Valóban  "mélyre eveztetek"!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: