2017-06-21 07:48:41• hírek • Szatmar.ro

Jézus Szíve Búcsú

Minden évben a Jézus Szíve ünnepe utáni vasárnapon tartják az egyházmegye búcsúját Szatmárnémeti régi főterén - de még előtte, pénteken három templom is búcsút ünnepel.

Jézus Szent Szíve ünnepe lesz június 23-án, pénteken, amikor a megfelelő titulussal rendelkező, érkörtvélyesi, nagytarnai és tiszaveresmarti templomok ünneplik búcsújukat. Érkörtvélyesen és Nagytarnán tizenegy órától kezdődik a szentmise - előbbi helyen Szinovácz György mezőpetri plébános mond szentbeszédet, Nagytarnán pedig Egeli Ferenc kökényesdi plébános. Tiszaveresmarton szintén pénteken, de este hat órától tartják a templom búcsúját Giurgiu Daniel máramarosszigeti segédlelkész ünnepi szónoklatával.

Az egyházmegye búcsúját, a hagyományoknak megfelelően idén is az ünnepet követő vasárnapon tartják. Június 25-én, a román nyelvű ünnepi szentmisét a szintén Jézus Szíve tiszteletére szentelt és búcsúját ünneplő Kálvária templomban, reggel nyolc órától Román János nagybányai esperes mutatja be, a szentbeszédet pedig Henryk Urban SJ, a kolozsvári jezsuita közösség vezetője mondja; a német nyelvű szentmisét fél tíztől ugyanott Jakab Norbert, a szatmárnémeti Szent Antal egyházközösség plébánosa celebrálja.

A Székesegyház előtt felállított pódiumon, Szatmárnémeti régi főterén, tizenegy órától tartják a búcsús nagymisét, melynek meghívott celebránsa és szónoka idén Exc. Miguel Maury Buendía apostoli nuncius. Szeretettel várják a helyi és zarándok híveket a szentmisékre, Jézus Szentséges Szíve előtt hódolni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: