2013-05-10 14:35:09• hírek • Póti Orsolya

Jeles Piros Pünkösd Napján a szabadban

Eső esetén a rendezvényt a Szakszervezetek Művelődési Házában fogják megtartani.

Idén a Szamos áruház előtti rendezvénytéren, a Gödörben kerül megrendezésre a Jeles Piros Pünkösd Napján elnevezésű rendezvény, amelyre közel 400 felnőtt- és gyermektáncost várnak - tájékoztatta a Szatmár.ro-t Nagy Orbán, a Szatmár Megyei Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ programokért és projektekért felelős igazgatója.

Immár harmadik alkalommal rendezi meg a szatmári magyar néptánccsoportok seregszemléjét a Szatmár Megyei Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ. Eddig a Szakszervezetek Művelődési Háza adott otthont az eseménynek, idén viszont kint a szabadban - a Szamos áruház előtti rendezvénytéren - léphetnek fel a táncosok.

A rendezvényre amelyre közel 400 felnőtt- és gyermektáncost várnak több mint tíz Szatmár megyei településből május 18-án, szombat délután 16 órától kerül sor - tudtuk meg Nagy Orbántól, az esemény egyik főszervezőjétől.

„A Szatmár megyei hagyományőrző néptánccsoportok közül az idei Jeles Piros Pünkösd Napján fellép a dobrai, a géresi, az avasújvárosi, a kökényesdi, a halmi, az egri, a nagykárolyi és a szaniszlói néptánccsoport, de a szatmárnémeti tanintézmények diákjai is képviseltetik majd magukat, így a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumból, a Szatmárnémeti Református Gimnáziumból, a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceumból, a Mircea Eliade Általános Iskolából és a 10-es Számú Általános Iskolából is érkeznek majd néptáncosok" - mondta el Nagy.

A rendezvényt népi játékok bemutatója nyitja majd, amelybe kicsik és nagyok egyaránt bekapcsolódhatnak, ezt követően pedig a csoportok néptáncbemutatóira kerül sor. A szervezők remélik, hogy a táncos seregszemle az eddigieknél több érdeklődőt fog vonzani, hiszen a megszokott hétfői nap helyett, most egy hétvégi napon fog és szabadtéren fog zajlani.

A szervezők minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak az eseményre!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: