2011-06-08 13:06:11• hírek • Póti Orsolya

Jeles Piros Pünkösd Napján

A Domahidi Néptánccsoport
A Domahidi Néptánccsoport

A Szatmár megyei magyar néptáncosok találkozójára kerül sor június 13-án, Pünkösd napján. Az eseményt a Szatmár Megyei Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ, valamint a Szatmárnémeti Szakszervezetek Művelődési Háza szervezi.

Szatmár megye legtöbb néptánccsoportja meghívást kapott arra a néptánctalálkozóra, amelyre június 13-án, délután 16 órától kerül sor a Szakszervezetek Művelődési Házában. A rendezvényen természetesen azok a tánccsoportok is felléphetnek, akik nem kaptak meghívást - tájékoztatott Enyedi István, a Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ referense.

A „Piros Pünkösd Jeles Napján" elnevezésű fesztivál elsősorban olyan tánccsoportok találkozója, amelyek műsorában többek között magyar néptánc szerepel. A találkozó célja pedig nem más, hogy a központ a megyében működő néptánccsoportokat nyilvántartásba vegye, illetve a csoportok tagjai megismerjék egymást.

Bár a rendezvény nem versenyszerűen zajlik, de jelen lesznek olyan táncszakértők, akik figyelemmel kísérik a műsorokat, és tanácsokkal látják el a fellépőket. Enyeditől megtudtuk: lesznek olyan fellépők akik egy-két tánccal mutatkoznak be, de érkeznek olyan csoportok is, akik egy egész műsorral szórakoztatják majd a közönséget.

A rendezvényre eddig az avasújvárosiak, a domahidaiak, az egriek, a gencsiek, a halmiak, a kökényesdiek, a leleiek, a mezőteremiek és a szatmáriak jelentkeztek. Akik még jelentkezni szeretnének vegyék fel a kapcsolatot a Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központtal, a a 0721-272-177-es telefonszámon.


A rendezvény plakátja
A rendezvény plakátja


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: