2018-11-11 08:27:22• hírek • Bede Emőke

Ismét megtelt a Lépésház: a finom falatok mellett volt népzene és néptánc is

Ismét kiváló hangulat uralkodott szombaton a Lépésházban, hiszen hatodik alkalommal szervezte meg a Borókagyökér Egyesület a nagy népszerűségnek örvendő Kolbásztérinbábát.

Az elmúlt évek hagyományához híven most is reggel 9-re várták a versenybe benevező bátor csapatokat, akik a helyszínen megkapták a húst és minden kelléket ahhoz, hogy a legkiválóbb kolbászt tölthessék meg a nap folyamán. Mindenki igyekezett kitenni magáért, hiszen az ötfős zsűri több szempontot is figyelembe vett az értékelés során. Külön figyeltek a csapat megjelenésére, a dekorációra, de természetesen a legtöbbet a latba mégiscsak a kolbászkészítés folyamata, a kolbász íze és aspektusa nyomott. Ezzel párhuzamosan a Mesterségünk címere versenyre is lehetett nevezni, melyre kreatív módon, hústermékekből összeállított „műalkotásokat” vártak a szervezők. Akinek a sok íncsiklandó falat láttán megjött az étvágya, annak sem kell rögtön hazarohannia, ugyanis a helyszínen egy lacikonyha bőséges kínálatából lehetett válogatni.
 

Azonban nem csak a kolbásztöltő csapatoknak lehetett szurkolni a helyszínen, hanem órákat el lehetett nézelődni a kézműves mesterek portékái között is. Voltak, akik a saját maguk által megtermelt növények és gyümölcsök felhasználásával készített termékekkel várták a vásárlókat, mások kreativitásukról tettek tanúbizonyságot. Utóbbiak között voltak kosárfonók, üvegfestők, drótékszerkészítők, gyöngyfűzők, így biztosan mindenki talált magának egy-két mutatós darabot. Mi több, akár a közeledő Mikulásra is be lehetett tárazni néhány különleges ajándékkal. A mesterek teljes listájáért érdemes előző cikkünket felkeresni.
 

És ha Kolbásztérinbába, akkor mondanunk sem kell, hogy ez alkalommal is messze szállt az ének- és a zeneszó a Lépésházból, ahol Szatmár megyei és messziről érkezett tánccsapatok és énekkórusok váltották egymást. Arról pedig, hogy minden a legnagyobb rendben menjen, Gyönyörű Zsiga tapasztalt vőfély gondoskodott.


Érdekel, hogy mely csapatoknak sikerült megugrani a zsűri mércéjét? Hamarosan újabb cikkben közöljük a nyertesek sorát, viszont talán azt is kijelenthetjük, hogy a győzelem itt csak másodlagos cél, hiszen a Kolbásztérinbába az együtt töltött időről, hagyományaink és egymás megismeréséről és természetesen az önfeledt szórakozásról szól.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: