2010-09-30 16:32:29• hírek • Szatmar.ro

Ismét lesz focija Szatmárnémetinek!

Hosszú ideje már annak, hogy az Olimpia fontos meccseket játszott szurkolótábora nagy örömére. A jelenlegi D ligás csapat azonban úgy tűnik, nem sokára ismét megdobogtathatja a megyeközpont lakosságának szívét.

Egy új sportegyesület megalapításáról döntött a helyi tanács a csütörtöki ülésén. Az Olimpia 2010 névre elkeresztelt szervezet célkitűzése, hogy a jelenlegi negyedik osztályos csapatot a C ligába juttassa és ott is tartsa.

Kereskényi Gábor, a város alpolgármestere portálunknak elmondta: „Szatmárnémetiben igény van a futballra, a visszajelzések is ezt bizonyítják. A megalapítandó egyesülettel igyekszünk egy magasabb szintre emelni a helyi csapatot és ott is tartani." A városvezető szerint a helyi-, illetve a Megyei Tanács együttes segítségével megvalósítható a célkitűzés, a második-, illetve harmadik ligába jutáshoz azonban már több támogatóra is szükség lenne.

A helyi önkormányzat a sportbázis ingyenes használati lehetőségét nyújtja az Olimpia 2010-nek, illetve az ifi- és gyermekcsapat költségeit állja, míg a felnőttcsapatét a megyei tanács különíti el.

Csehi Árpád megyei tanácselnök szerint méltatlan, hogy az egykor első osztályos futballcsapat jelenleg a D ligában játszik, az utánpótlást pedig nagyon korán elcsábítják Szatmárnémetiből. Ezért is fontos, hogy megalapítsák ezt az egyesületet.


Ismét C ligás csapata lehet a megyeközpontnak
Ismét C ligás csapata lehet a megyeközpontnak


Az igazgatótanácsba az RMDSZ két olyan személyt is küld, akik járatosak a sport világában, Magyar Lóránt tanácsost és Ritli Zoltán egykori focistát, aki jelenleg edzőként tevékenykedik.

A csapat mellett jelenleg is kitartó Oli szurkolók száma minden bizonnyal gyarapodni fog, amit újra bizonyíthatnak a szatmári sportolók.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: