2010-01-22 16:21:38• hírek • Gozner Gertrud

Iskolák egy zöld jövőért

A Természetvédelmi Világalap (WWF) országos versenyt hirdet Az iskolák egy zöld jövőért címen, amelyre az általános és középiskolások diákok mellett az óvodások is jelentkezhetnek.

Szatmár megyében ez a felhívás a Megyei Környezetvédelmi Ügynökség és a Megyei Tanfelügyelőség segítségével jut el a tanügyi intézményekbe - derült ki a hivatal által kibocsátott közleményből. A versenyt három korosztály szerint hirdették meg: iskoláskor előtti gyerekek, általános iskolák és a líceumok tanulóinak a számára.

A helyi szakasz január ötödike és május 31 között fog lezajlani, erre a jelentkezési határidő február elseje. A jelentkező tanügyi intézmények legalább két meghirdettet témával kapcsolatos tevékenységeket kell folytassanak, úgy mint zöld energia, alternatív energiaforrások és azok védelme, a víztartalék védelme, a vízfogyasztás csökkentése, a hulladékok szelektív gyűjtése és újrahasznosítása, a nem szennyező közlekedési formák előtérbe helyezése, zajszennyeződés csökkentése, a természet és a biodiverzitás megőrzése, valamint alternatívák felvázolása egy egészségesebb élethez.

Az országos megméretésre június 15 és augusztus 15 között kerül, a díjazott iskolák csapatai 500, 300, illetve 200 eurós ajándékcsomagokban fognak részesülni. A felkészülést végző pedagógus pedig egy 100 eurós értékű számítástechnikai csomagot vihet haza. További információkat a versennyel kapcsolatban www.scolipentruunviitorverde.ro honlapon olvashatnak az érdeklődők, illetve felkereshetik Adriana Culda-t, a Környezetvédelmi Ügynökség munkatársát.



Iskolák és óvodák is jelentkezhetnek a környezetvédelmi versenyre


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: