2016-08-11 16:14:46• hírek • Szatmár.ro

Nappali központ nyitására készül a CARP

Több mint 10 ezer tagja van a Nyugdíjasok Önsegélyező Pénztárának.

A Szatmár Megyei Nyugdíjasok Önsegélyező Pénztárának (CARP) igazgatója, Lucian Marisca és a vezető tanács tagja, Catrinel Rat a csütörtök délelőtt megtartott sajtótájékoztatón jelentették be, hogy rövidesen nappali központot nyitnak a szatmári tagság számára. Ennek helye a Transilvania sugárúton található egykori székhelyük lesz.

Itt kezdetben hétfőn, szerdán és pénteken tartanak majd nyitva 9 és 13 óra között. Az oda ellátogató nyugdíjasoknak lehetőségük lesz elolvasni a napi sajtót, sakkozhatnak, römizhetnek és olvasgathatnak az adománykönyvekből összeállított kis könyvtár köteteiből válogatva.

A központ látogatása a CARP-tagok számára ingyenes lesz, akik nem tagok, azok alkalmanként jelképes, 3 lejes belépődíjat kell majd fizessenek.

A Nyugdíjasok Önsegélyező Pénztárának fő tevékenysége kölcsönök biztosítása a tagság számára. Aki belép, az havonta be kell fizesse a nyugdíjának egy százalékát, valamint 2 lejt minden hónapban. Így gyűl a megtakarítás, az illető halálát követően pedig a hozzátartozók temetkezési segélyt is kapnak - a 2 lej a temetkezési segély-alapba megy. A nyugdíjasnak lehetősége van kölcsön felvételére is, amit nagyon kedvező kamattal kap.

"A tapasztalatunk az, hogy ha valaki 2500 lej alatt vesz fel kölcsönt, azt magára költi. Ha 2500 lej felett, akkor a gyermekeinek adja" - magyarázza Marisca. Legtöbb 10 ezer lej kölcsönt lehet tőlük felvenni, de a régi és megbízhatóan fizető tagok esetenként nagyobb összeget is kölcsönözhetnek.

Mint kiderült, az utóbbi időben már fiatalabbak is beiratkoztak a CARP-ba, hogy olcsón juthassanak hitelhez - az ő számuk 150 körüli.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: