2010-08-15 12:58:58• hírek • Szatmár.ro

Indiai, pakisztáni határsértők Óvárinál

A román-magyar határon fogták el a határőrök azt a hat határsértők, akik Magyarországra próbáltak szökni - a zöldhatáron keresztül. Három határsértőnek ez már a második szökési próbálkozása volt.

Vasárnap a kora reggeli órákban a román-magyar határtól néhány tíz méterre, Óvári közelében fogták el a határrendészek a hat - két indiai, négy pakisztáni - határsértőt. Az illegális határátkelési ksérlet miatt elfogott személyek mindannyian férfiak voltak.

Kiderült, hárman közülük nem először akarnak illegálisan Magyarországra menni: kettőt közülük a Bihar megyei határőrök kaptak már el egyszer idén, egy személy pedig a nagykárolyi határrendészek buktattak le.

Az ügyben folytatott vizsgálat során a gyanustottak bevallották: szombaton, augusztus 14-én vonattal érkeztek Szatmárnémetibe,  taxival a városközpontba mentek, majd alkonyatkor elindultak a Szamos bal partján a határ felé. Figyeltek arra, hogy a magas növényzetben ne legyenek észrevehetők, ám 50 méterrel a határ előtt a határőrök felfigyeltek rájuk.

A férfiak elmondták: Magyarországon vagy Nyugat-Európában akartak munkához jutni.


Elfogták a határsértőket
Elfogták a határsértőket


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: