2007-04-03 21:07:16• hírek • István Löchli

Beismerték a határsértést

 Az iráni köztelevízió egyik adásában a britek bevallották, hogy határsértés követtek el.

Az Iráni köztelevízió nemrégiben adta le azt a felvételt melyben a brit katonák bevallották, hogy megsértették az iráni fenségvizeket, és jogosan tartóztatták le őket az iráni gárda tagjai.

Közben London továbbra is tagad és hangoztatja légfelvételekkel tudják bizonyítani azt, hogy elfogásukkor a brit tengerészek nem iráni, hanem iraki fenségvizeken voltak. A brit kormány közleménye szerint hajlandóak tárgyalni a katonák mihamarabbi elengedéséről és valamiféleképpen megoldást találni arra, hogy többé ilyen jellegű határsértést egyik fél se kövessen el. Úgy látszik a briteknek egyre fogy a türelmük és képesek mindent bevállalni azért hogy valamifélékképpen kiszabadítsák a foglyul ejtett katonáikat.

Őszintén szólva mást nem is tehetnek, ugyanis az Irániak az eddigi konok és arrogáns politikájukból következtetve valószínű, hogy ha a britek kitartanak jelenlegi álláspontjuk mellett, az elrabolt katonák nagy valószínűséggel még sokáig nem láthatják hazájukat. A brit hadsereg egyik katonai szakértő szerint, az elfogott haditengerészeket valamiféleképen rávették arra, hogy valótlan adatokat állítsanak,vélhetően azzal vették rá őket, hogy mihamarabb szabadon engedik őket, amennyiben bűnösnek vallják magukat.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: