2013-06-19 10:10:08• hírek • Refszatmar.eu

Ifjúsági tábor, idén Hadadon

Jó hangulatú táborba hívják a református ifjakat a Szatmári Református Egyházmegye lelkipásztorai. Idén nem a megszokott helyen, Nagytarnán lesz a sátortábor, mivel épp átalakulóban van, hanem a Hadadi Degenfeld Kastélyban és udvarán, a Nagykárolyi Református Egyházmegye jóvoltából - írja a refszatmar.eu

2013. július 28. és augusztus 3. között, vasárnaptól szombatig fiatalos, laza, játékos és hitmélyítő programokban gazdag lehetőséget nyújtanak az ifjúsági munkáért felelőséggel gondoskodó lelki vezetők. Az ifitábor témájában bekapcsolódik a Generális Konvent Ifjúsági Bizottságának programjába, melynek alapgondolata idén az identitás lesz. A hitvallások évében, amikor a Heidelbergi Káté 450. évfordulóját is ünneplik a reformátusok, ez a téma meghatározó egész Kárpát-medencében. Ki vagyok én, hogy a Mindenség Ura hallja hangomat, látja sorsomat?

Keresztyén, református, magyar, és még sorolhatnánk azokat a jellemzőket, melyek identitásunkhoz tartoznak. Fontos, hogy ezeket tudjuk, hogy ne legyünk olyanok, mint a falevél, melyet ide s tova fúj a szél. Isten szava Mózeshez: Vagyok, aki vagyok, ez lesz a rendezvény alapigéje. Eköré a téma köré csoportosulnak az istentiszteleti alkalmak, bibliaórák, előadások, ifjúsági énekek. Az előző években nagysikerű Láthatatlan színház is várja delikvenseit, melynek idei témája maradjon még meglepetés. Ugyanakkor vetélkedők, játékok, koncertek, fokozzák a jóhangulatot, és teszik még emlékezetesebbé az alkalmakat.

A szervezők a következő eszközöket ajánlják a leendő táborlakók figyelmébe: Biblia, énekeskönyv, lelkészi ajánlólevél, háziorvosi igazolás, keresztlevél vagy személyi igazolvány, füzet, íróeszköz, sátor, matrac, zseblámpa, bögre, gitár, (lehetőség szerint) vízhatlan ruha, tisztálkodási eszközök. Részvételi díj 100 lej. Jelentkezés a lelkipásztori hivatalokban és további információk a következő főszervezőknél: Ilonczai Zsombor, telefon: 0766-662103, email: izsombor@yahoo.com és Rácz Ervin, telefon: 0740-483375, email: refszatmar@freemail.hu. Természetesen a mosoly és a jókedv sem maradhat otthon!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: