2011-06-10 15:20:20• hírek • Póti Orsolya

Idén is lesz EU Tábor

Immár nyolcadik alkalommal szervezi meg az EU Tábort a Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT), az RMDSZ Főtitkársága és a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem kolozsvári Művészeti Kara, az Országos Sport és Ifjúsági Hatóság és Hargita Megye Tanácsa. A jelentkezőket július 1-ig várják.

A népszerű tábor programját és időpontját június 10-én ismertették sajtótájékoztató keretében. A táborra július 5-10. között kerül sor Marosfőn - tudtuk meg Kovács Mátétól, a MIÉRT alelnökétől. A rendezvény tematikáját Jakab Adorján főszervező részletezte. Az EU Tábor idei fő tematikája az erdélyi jövőkép, melynek keretében a különböző aktuális közéleti és politikai programpontokban olyan érvényesülési lehetőségeket, pozitív példákat szeretnének a fiatalok elé állítani, amelyek az itthon maradásra, a szülőföldön való boldogulás kilátásaira hívják fel a résztvevők figyelmét.

Az idei rendezvény programjában kiemelt helyen szerepel a népszámlálás, a székely-szórvány együttműködés, az erdélyi konzultáció, az oktatási törvény, az EU 2020 stratégia, valamint a soros magyar elnökség témaköre, melyekről jeles közéleti személyiségek, hazai és külföldi szakemberek közbenjárásával hallgathatnak előadásokat, illetve beszélgethetnek a jelenlevők. A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem negyedik éve vesz részt aktívan az EU Tábor szervezésében. Az egyetemi kapcsolat révén a szervezők hozzájárulnak az esemény színvonalának emeléséhez. A szervezők idén is olyan neves személyiségeket próbálnak bevonni a táborba, akik letéteményesei az erdélyi jövőképnek.

Az EU Tábor kiemelten fontos csapatépítő és kapcsolatteremtő jellege miatt is, melynek révén az Európai tanulmányok szakon tanulók olyan ismeretségekre tesznek szert, amelyek a segítségükre lehetnek a jövőben.

A szervezők a részvételi díjakon nem emeltek, sőt a sátorozók számára a felére, 20 lejre csökkentették az összeget, mely által arra buzdítanák a fiatalokat , hogy minél többen jöjjenek sátorral a rendezvényre, ezzel is erősítve a tábori hangulatot. A 3-4 ágyas szobák 50 lejbe, míg a 2-3 ágyas szobák 90 lejbe kerülnek.

A szervezők elmondták: az előadások és a szekcióülések helyszínét kompaktabbá teszik és több figyelmet szentelnek a szabadidős tevékenységeknek és csapatjátékoknak. A táborba való jelentkezés a www.eutabor.miert.ro honlapcímen történik, ahol bővebb információkat is találnak az érdeklődők. Ezen a honlapon hamarosan olvasható lesz a tábor részletes programja, illetve az előadók és fellépők sora is. A helyek száma korlátozott: összesen kétszáznegyven 17-35 év közötti jelentkezőt várnak.

A rendezvény idei támogatói az Etnikumközi kapcsolatok Hivatala és a Communitas Alapítvány.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: