2010-06-29 16:06:13• hírek • szatmar.ro

Rajtolt az EU tábor

A hetedik alkalommal megszervezett EU tábor kedden nyitotta meg kapuit a jövendőbeli táborlakók előtt. A regisztrációt követően csapatösszerázón és bulin vehettek részt a jelentkezők, akikre a tábor egész ideje alatt számos előadás, vetélkedő és csapatépítő tevékenység vár.

„Az előkészületek végéhez közeledünk, már csak a fősátor felállítása van hátra, de a szervezők jelen pillanatban is dolgoznak, hogy minél előbb használhassuk és berendezhessük. Közel 80 ember munkája van az Eu - tábor előkészítésében, akik segítségével sikerült új helyszínre költözteti a tábort, ahol reményeink szerint ugyanolyan jó hangulat vár mindenkit, mint az eddigi években. A regisztráció jelenleg is folyik, estére várjuk a résztvevők tömeges érkezését. Örvendünk, hogy ilyen jó idő és jól felkészült szervezők segítségével fogadhatjuk a résztvevőket." - közölte a tábor főkoordinátora Jakab Adorján.

A szakmai előadásokon kívül számos egyéb, kreativitást nem kímélő tevékenységen vehetnek részt csapatokba verődve a táborlakók. A " Karrier express" című verseny lesz a tábor egyik fő attrakciója, mely során az idei tematikára alapozva az álláskeresésben és karrierépítésben mérettethetik meg magukat a résztvevők.

„A játékon belül minden csapat egy-egy vállalkozást képvisel és a verseny a leggazdagabb vállalkozás felépítéséért folyik. A vetélkedők keretében a csapatoknak kincset kell keresni, a hogyan lehet környezet-kímélően bányászni címszó alatt, majd reklámkészítés és sok más érdekes feladat várja a résztvevőket" - nyilatkozta Fancsali János a csapatjátékok koordinátora.

A nulladik nap esti szabadidős programjait követően, szerdán június 30.-án a megnyitó előadás vendégei Borboly Csaba, a Hargita Megyei Tanács elnöke, Tonk Márton, a Sapientia EMTE kolozsvári karának dékánja, Bodor László, a MIÉRT elnöke, Széll Lőrincz, az Országos Sport és Ifjúsági Hatóság alelnöke, Bende Sándor, a Gyergyó Területi RMDSZ elnöke és Magyari Levente, a Gyergyó Területi Ifjúsági Tanács elnöke. A helyszínen áldását adja Msgr Portik H. Kelemen - Pápai Káplán, Kanonok, Gyergyói Főesperes Plébános és Bíró Sándor, református lelkipásztor. Ezt követően a fősátorban Markó Attila az Etnikumközi Kapcsolatok Hivatalának államtitkára tart előadást „A kisebbségek kultúrájának megőrzése a digitális jövőben" címmel, majd Takács Csaba, az RMDSZ ügyvezető elnöke és Kovács Péter, az RMDSZ ügyvezető alelnöke, a MIÉRT első elnöke tartanak előadást az Ifjúsági szervezetek életgörbéjéről.

A szakmai programokon túlmenően, a tábor számos szórakozási lehetőséget is nyújt a résztvevőknek. A délutáni szabadidős tevékenységek, vetélkedők mellett számos koncertre is sor kerül, fellép a Tündérground, Murányi Tóni és zenekara, valamint a Hot Snow Storm és a Syrinx.

A tábor részletes programja megtalálható a www.eutabor.miert.ro oldalon.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: