2009-03-07 19:18:17• hírek • Parajdi Andrea

Id. Diószeghy Ivánra emlékeztek

Emlékműsorral tisztelegtek id. Diószeghy Iván színházi munkássága előtt, aki nem csupán a Szatmárnémeti Színház alapítótagja, de évtizedeken át a Harag György Társulat színművésze is volt.

A színművész fia ifj. Diószeghy Iván szombaton 18 órától, Harmat a csillagon címmel előadóestet tartott édesapja emlékére, amelyben Sőrés Ildikó zongoraművész is közreműködött. Az Ács Alajos Studióban bemutatott műsorra sokan voltak kíváncsiak, a színművész egykori barátai, s tisztelői is jelen voltak.

Id. Diószeghy Iván 1929. február 15-én született Harasztoson. Miután 1953-ban befejezte tanulmányait a kolozsvári Szentgyörgyi István Színművészeti Intézetben, osztálytársaival megalapítják a nagybányai színház magyar tagozatát. Rá három évre pedig a Szatmári Állami Magyar Színházat is létrehozzák. Ezt követően Diószeghy Iván Szatmárnémetiben telepedett le. Évtizedeken át a Harag György Társulat kiemelkedő tehetségű színművésze volt, akinek munkássága példaértékűnek mondható.

Az előadóestet Czintos József, az Északi Színház Harag György Társulatának igazgatója nyitotta meg, aki az egyik legnagyobb színésznek nevezte a három éve elhunyt művészt. Elmondása szerint id. Diószeghy Iván nem csak a színjátszásban volt zseniális, hiszen irigylésre méltó különleges énekhanggal rendelkezett.

Emlékműsorral tisztelegtek id.Diószeghy Iván színházi munkássága előtt.

Ifj. Diószeghy Iván szombaton 18 órától, Harmat a csillagon címmel előadóestet tartot édesapja emlékére.

Czintos József, az Északi Színház Harag György Társulatának igazgatója nyitotta meg, aki az egyik legnagyobb színésznek nevezte a három éve elhunyt művészt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: