2016-09-22 16:00:09• hírek • Kocsis Zoltán

Húszezernél több élelmiszercsomag maradt meg – újraosztják

Azt követően, hogy a megszokott november-december helyett csak következő nyáron érkeztek meg a szatmári önkormányzatokhoz az európai uniós támogatással biztosított élelmiszercsomagok, ezek további nehézségeket okoznak a polgármesteri hivataloknak. Túl sok van ugyanis belőlük.

A 142.566 csomag élelmiszerből eddig alig valamivel több mint 120.000 talált gazdára. A legnagyobb többlet Szatmárnémetiben van, ahol mintegy 6000 csomag maradt raktáron. De félezer csomagnál több maradt meg Kisgércén, Szoporon, Érkáváson, Pusztadarócon, Sárközújlakon, Borválaszúton, Turcon, Nagyszokondon és Ákoson is.

A szatmárnémeti többletből 1226-ot visznek Szatmárhegyre, 430-at Krasznaterebesre, 256-ot Kolcsra. Kisgércéről 44 kerül Kányaházára, 60 Komorzánra, 54 Tartolca, míg Szoporról 210 kerül Tasnádszántóra, 90 pedig Szilágypérre.

Ami ezt követően is megmarad, azt az eredeti listán szereplők között osztják ki újra. Elsőbbséget élveznek az egyedül élők, de a polgármestereknek törvény adta joguk, hogy egyéb prioritási szempontokat, sorrendet fogalmazzanak meg.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: