2016-07-05 16:20:27• hírek • Kocsis Zoltán

Aki most kimaradt, az nem marad le

Az eddigiekben megszokott november-december helyett ezúttal júniusban érkeztek meg az Európai Unió támogatásával biztosított élelmiszertámogatás csomagjai Szatmár megyében. A segélyhez augusztus 31-ig juthatnak hozzá a rászorulók. Az önkormányzatok addig is folyamatosan felülvizsgálják a jogosultak nevét tartalmazó listát, így aki kimaradt, az idén nem marad le!

Az élelmiszert hétfőtől vehetik át a jogosultak Szatmárnémetiben, a Jiului utca 64. szám alatt. Mindenki vigye magával a személyét igazoló okmányokat, illetve 14 évesnél kisebb gyerek esetén annak születési bizonyítványát. Az 1 kg fehér lisztet, 2 kg kukoricadarát, 400 gramm száraztésztát, két liter étolajat, egy kg cukrot, 300 gramm szarvasmarhahús-konzervet, 200 gramm disznóhús-konzervet, egy kg rizst, 400 gramm paradicsomlevet, 0,5 kg babot tartalmazó csomagot hétköznaponként 8.30 és 14 óra között lehet átvenni.

A törvény szerint élelmiszercsomagot kaphatnak az egyedülállók, a családtámogatásból élők, azok a munkanélküliek, nyugdíjasok, háborús veteránok és egyéb szociális osztályba tartozók, akiknek havi jövedelme nem éri el a 450 lejt, valamint a fogyatékkal élők. A csomagokat két részben, júliusban és augusztusban vehetik majd át. A jogosultak nevét tartalmazó listát a prefektúra állította össze, ám az önkormányzat ezt folyamatosan felülvizsgálja. Ennek következtében az is kaphat támogatást, aki a lista összeállításának pillanatában még nem tartozott egyik említett kategóriába sem.

Újdonság, hogy idén azok is részesülhetnek a támogatásban, akik egyetlen fenti kategóriába sem tartoznak, ám a családban az egy főre jutó javi jövedelem nem éri el a 450 lejt. Ők július 25-én iratkozhatnak fel a pótlistára személyazonosságijuk, 14 évnél kisebb gyerek esetében születési bizonyítványuk fénymásolatával, illetve házassági bizonyítványuk és jövedelmüket igazoló dokumentumuk bemutatásával.

Fontos kiemelni, hogy az időközben (a lista összállítása óta) elhunyt személy örököse nem jogosult az élelmiszertámogatásra.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: