2019-03-09 10:08:53• hírek • Szatmár.ro

Hétvégén is tömik a gödröket: nem áll meg a munka a szombat-vasárnapi pihenő idejére sem

Március hetedikén láttak hozzá a kátyúzáshoz, a hétvége sem zavarja a munkálatok rendjét.

Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala igen komolyan gondolja a gödrök betömését - szombaton és vasárnap is dolgoznak a munkások, hogy újra járhatóvá tegyék a város utcáit. 

 

Az idei tél szokatlanul csapadékosra és keményre sikeredett, Szatmár úthálózata is tanúsítja. A hónapokig tartó havazás, olvadás és fagy hármasa kikezdte a burkolatot nem csak a rossz állapotú utcákon, de az aránylag rendben tartott vonalakon is. A lakosság türelmetlenkedett, januártól kezdve zengett a Facebook az elégedetlen sofőröktől. A hivatal munkatársai számtalan alkalommal elmagyarázták: míg a hideg tartott, nem állt módjukban belevágni.

 

Itt a tavasz, a hőmérséklet higanyszála pozitív tartományban mozog. A munkálatok elkezdődtek - az ígéretnek megfelelően. Csütörtöki cikkünkben már említettük, hogy első körben az autós forgalom által leginkább érintett útszakaszokon dolgoznak az útjavító cég munkatársai, így a város ezen pontjain könnyen torlódás alakulhat ki. Amint a legkritikusabb pontokon végeznek, a munkagépek a város többi részén is orvosolják a hó alól előbukkanó gödrök okozta gondot.
 

A városvezetés egyébként már megkezdte a következő évekre, azaz a 2020-2024-es időszakra vonatkozó szerződés kiírásának előkészítését. Mint elmondta, ebben a körben szeretnének olyan céget találni, aki újabb technológiákkal dolgozik, és akár arra is képes, hogy hideg időben is tudjon megfelelő minőségben kátyúzni, aszfaltozni - adtuk hírül március 7-én.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: