2019-03-07 09:22:19• hírek • Bede Emőke

Fellélegezhetnek az autósok? Elrajtolt a tavaszi kátyú- és gödörtömés

Fotók: Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatalának Facebook-oldala
Fotók: Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatalának Facebook-oldala

A kiskertekben már megjelentek a hóvirágok, de nem csak ez jelzi a tavasz közeledtét, hanem az is, hogy a város utcáin mostanra igencsak megszaporodtak a kátyúk, kráterek. Sok sofőrnek meggyűlt ezekkel a baja, viszont a tartósan kedvező időjárás beköszöntével végre az útkarbantartásért felelős cég csütörtökön nekikezdhetett a várva várt gödörtömési és foltozási munkálatoknak.

Közel egy hónappal ezelőtt Maskulik Csaba városmenedzser a szatmári ITV-nek adott interjújában elmondta, az idei tél annyira megtépázta Szatmárnémeti útjait, melyre valóban nem számítottak. A fagyások és olvadások rendszeres váltakozása főként azokon az utcákon „pusztított”, melyeken korábban évekig nem történt karbantartás, de a telet a város legforgalmasabb útszakaszai is megsínylették.
 

Nos, úgy tűnik, a szakemberek szerint most már ideális az időjárás ahhoz, hogy megkezdjék a kátyúk és gödrök foltozását és tömését. Mint arról Facebook-oldalán a polgármesteri hivatal bejelentette, első körben az autós forgalom által leginkább érintett útszakaszokon dolgoznak az útjavító cég munkatársai, így a város ezen pontjain könnyen torlódás alakulhat ki. Amint a legkritikusabb pontokon végeznek, a munkagépek a város többi részén is orvosolják a hó alól előbukkanó gödrök okozta gondot.
 

A városvezetés egyébként már megkezdte a következő évekre, azaz a 2020-2024-es időszakra vonatkozó szerződés kiírásának előkészítését. Mint elmondta, ebben a körben szeretnének olyan céget találni, aki újabb technológiákkal dolgozik, és akár arra is képes, hogy hideg időben is tudjon megfelelő minőségben kátyúzni, aszfaltozni. 







Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: