2010-06-16 17:23:14• hírek • Szatmar.ro

Helyzetkép útjainkról

Június hónap elején elkezdődtek Szatmárnémeti útjainak felújításai, amelyek hosszú távú szerződések alapján történnek.

A megyeszékhelyt a Szamos folyó mentén ketté osztva déli és északi térségről beszélünk. A javításoknak első eredményei már látszanak, annak ellenére, hogy az esőzések miatt egy 8-9 napos kieséssel kellett számolni. Ennek ellenére az első utcák javításai időre történtek, tudtuk meg a városvezetéstől. Így elkészült a Mátyás-király utca első része, a második felét pedig a tervek szerint júliusban folytatják, de elkészült a Porumbeilor, illetve a Pelikán utca is,amelyet a járdával együtt teljes mértekben felújítottak. A városatyák ígéretei szerint a mellék-, illetve az összekötő utcák is sorra kerülnek, amelyek a határ felőli forgalmat bonyolítják le. Szatmárnémeti központi utcái is felújítás alatt állnak, így például a Mileniului, valamint a Crisan utca burkolatát is felszedték már és következik az Árpád (Vasile Lucaciu) utca vége, valamint a Slavici utca is, amelyek újraaszfaltozására az elkövetkező három évben kerül sor.

Három nagy javításba kezdett a városvezetés, amelyek finanszírozása már nem a megyeszékhely bevételből, hanem hitelből történik. Teljes felújítást, alapozást és hálózatok kicserélését igényli a Prahovei utca, a Rákóczi (Mihai Viteazul) utca, valamint a Decebal híd jobboldali hídfőétől a református temetőig terjedő útszakasz (Henri Coanda-Batizi út). Az útfelszedést, csövek kicserélését, valamint alapozást igénylő útszakaszok munkálatainak összértéke öt millió euróra rúg és a temérdek munka miatt minden bizonnyal egész nyáron tartani fog.

A híd másik oldalán befejeződtek a Ravensburg, az Arinului, valamint az Oituz utcák újraaszfaltozása, illetve az elkövetkező napokban fejezik be a Rosetti és az Anderco főutak aszfaltozását is. A földes utcák modernizálására egyelőre nincs pénze a városnak - tudtuk meg az illetékesektől - ezért nyolc ilyen út esetében csak feljavításról, közlekedhetővé tevésről beszélhetünk. A 16-os lakónegyed útjait július elsején kezdik el javítani, de a Closca sugárút végétől Szatmárzsadányig vezető útszakasz is felújításra kerül a tervek szerint.


Egyes útszakaszok teljes felújítást igényelnek
Egyes útszakaszok teljes felújítást igényelnek


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: