2013-12-27 12:07:18• hírek • Kocsis Zoltán

Hat közlekedési baleset a hét első felében

Nem kevesebb mint hat közlekedési baleset történt karácsony hetének első felében, derül ki a Szatmár Megyei Rendőrség tájékoztatásából. Két férfi is ittas állapotban ült volánhoz, egyikőjük ráadásul elhagyta az általa okozott baleset helyszínét.

Az első baleset még hétfő délután 15.30 körül történt a DJ 196 jelzésű megyei úton Bogdánd település közelében. Az 55 éves B. Adrian a csúszós aszfalton elveszítette uralmát Dacia Logan típusú személygépkocsija fölött, átsodródott a szemközti sávba és frontálisan összeütközött egy haszongépjárművel. Utóbbi vezetője, a 28 éves K. Gábor megúszta sérülés nélkül a balesetet, míg B. Adrian súlyosan megsérült.

Szintén hétfő délután Szatmárnémetiben I. Nicoara csúszott meg Ford típusú személygépkocsijával, miközben a Zárda (Ceahlaului) utcáról a Werbőczy (Mileniului) utcára fordult be. A jármű nekicsapódott az út szélén parkoló gépkocsiknak, hármat is megrongálva közülük. I. Nicoara ennek ellenére tovább hajtott, a rendőrségnek csak órákkal később sikerült őt azonosítani. Ekkor alkoholtesztnek vetették alá és 0,95 mg/l alkoholszintet regisztrált a szonda kifújt levegőben.

A következő baleset kedd hajnalban a DN19-es országúton történt Gombáspuszta határában. A 26 éves Ioan C. 01.45 óra körül megcsúszott Alfa Romeójával, áttért a másik sávba, majd az árokba borult. A jármű két utasa is megsérült a balesetben: a 22 éves B. Ioan súlyosan, a 17 éves B. B. pedig könnyebben.

Szintén karácsony napján, 15.30 körül a 40 éves S. Levente Mercedesével Szatmárudvariban nem adott elsőbbséget a 19 éves Georgiana S. vezette Toyotának. A balesetben a vétlen autó utasa, a 47 éves Gheorghe S. könnyebb sérüléseket szenvedett. A helyszíneléskor kiderült azonban, hogy S. Levente alkohol befolyásoltsága alatt vezetett: kifújt levegőben 0,55 mg/l alkoholszintet regisztrált a szonda.

Alig másfél órával később újabb balesethez riasztották a rendőrséget, ezúttal Aranyosmeggyes közelében. Itt a 38 éves Claudia M. veszítette el uralmát a csúszós, nedves úttesten Ford típusú gépkocsija fölött és borult árokba. A gépkocsi utasa, a 45 éves Ionel S. súlyos sérüléseket szenvedett.

Végezetül december 25-én, szerdán Apa közelében riasztották a rendőrséget. A 25 éves Adrian G. szintén egy Forddal elsodorta az út szélén szabálytalanul gyalogoló 57 éves Iosif B.-ét, majd a jármű egy oszlopnak csapódott, utasa, a 25 éves Cassiana G. súlyos sérüléseket szenvedett.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: